Πάμε για νέα παράταση στο αυστηρό lockdown στην Λέσβο;- Σήμερα οι ανακοινώσεις

 

Η Παρασκευή είναι η ημέρα που συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και εισηγούνται στην Κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν πως το πανελλαδικό lockdown θα παραταθεί και μάλιστα αναμένεται να χαρακτηριστεί κόκκινη περιοχή και η Αθήνα.

-Στην Λέσβο

Η Λέσβος βρίσκεται ήδη στην τρίτη εβδομάδα σκληρών περιοριστικών μέτρων με τα κρούσματα να αυξάνονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τις τελευταίες 7 ημέρες στην Λέσβο έχουν ανακοινωθεί 64 κρούσματα κορονοιου, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε πόσες στενές επαφές είχαν τα θετικά αυτά κρούσματα

Αναλυτικά τα κρούσματα στη Λέσβο τις τελευταίες 7 ημέρες

22 Ιανουαρίου 5 κρούσματα

23 Ιανουαρίου 1 κρούσμα

24 Ιανουαρίου 3 κρούσματα

25 Ιανουαρίου 10 κρούσματα

26 Ιανουαρίου 14 κρούσματα

27 Ιανουαρίου 10 κρούσματα

28 Ιανουαρίου 21 κρούσματα

 

Ενώ συνολικά από 1 Ιανουαρίου έως 28 Ιανουαρίου έχουμε 233 κρούσματα κορονοιου.

Στην Λέσβο σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση ο μέσος ορός κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών ήταν 8 ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ήταν 24,3 και με αυτά τα δεδομένα το νησί μας παραμένει στο κόκκινο στον χάρτη αθροιστικής επίπτωσης κρουσμάτων .


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 22/01 που ανακοινώθηκε ακόμα μια παράταση του αυστηρού lockdown είχαμε μέσο ορό κρουσμάτων 4,29 ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ήταν 3,47.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ πήραν και ύποπτο δείγμα του μεταλλαγμένου ιού από συμπολίτη μας που ευτυχώς βγήκε αρνητικό

 

-Θα παραταθεί το αυστηρό Lockdown?

Δυστυχώς τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν δείχνουν άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες σκέφτεται και πιθανών να ανακοινώσει σήμερα την παράταση του αυστηρού lockdown στην Λέσβο για ακόμα μια εβδομάδα ώστε να μηδενιστούν τα κρούσματα, ενώ αναμένει και τα αποτελέσματα από τα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά από όλα τα χωριά της Λέσβου.

Τα αποτελέσματα από τα παραπάνω δωρεάν τεστ στους πολίτες δεν έχουν βγει και ο ΕΟΔΥ περιμένει να δει αν έχει σταματήσει η διασπορά στο νησί μας.

Πάντως κρατάμε επιφυλάξεις προς την παράταση του σκληρού lockdown καθώς ασκούνται πιέσεις από την περιφέρεια αλλά και τους εμπορικούς συλλόγους για την άρση των περιορισμών…

Μένει να δούμε λοιπόν στις 18:00 το απόγευμα αν θα επαληθευτούν οι αποκλειστικές μας πληροφορίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΔΥ πιθανόν για να μειωθεί η κίνηση στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές θα προτείνει στην κυβέρνηση, από Δευτέρα 01/02 να ανοίξει η αγορά με την μέθοδο του click in και με χρονικό περιορισμό στην αποστολή SMS, ενώ ίσως δεν ανοίξουν τελικά ούτε τα γυμνάσια στις κόκκινες περιοχές.