Σύσκεψη για την σεισμόπληκτη Βρισα

 

Επί τάπητος τέθηκαν και συζητήθηκαν για περίπου δύο ώρες τα θέματα της σεισμόπληκτης Βρίσας με την ευκαιρία της συνάντησης του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με τον πρόεδρο της κοινότητας Στρατή Παράκοιλα και του μέλους του κοινοτικού συμβουλίου Ευστράτιου Καλαϊτζή.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιχνίτου Γιώργος Αλάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου αλλά και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Κώστας Κατσαρός.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε πλήρως η σημαντική πρόοδος των εργασιών μέσα στο 2020 αλλά και των περίπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ταλαιπωρούν τους σεισμόπληκτους από την επομένη του καταστροφικού σεισμού και συμφωνήθηκαν νέες επιπλέον ενέργειες –στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της- εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Γιάνναρη με τον οποίο έχει εξαιρετική συνεργασία από την αρχή της θητείας του για τα θέματα που αφορούν γενικά τη μετά σεισμόν εποχή σε όλη τη Δ.Ε. Πολιχνίτου, προκειμένου να επισπευτούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το δημοτικό σχολείο του χωριού.

Μεταξύ άλλων ο Δήμος Δυτικής Λέσβου που έχει δημοπρατήσει ήδη το έργο της αποκατάστασης του γεφυριού της Βρίσας και έχει εξασφαλίσει τη δαπάνη για την απομάκρυνση μπαζών που έχουν απομείνει σε εξαιρετικά δυσπρόσιτα για ειδικά για μεγάλα μηχανήματα σημεία, συμφώνησε δια του Δημάρχου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αναλάβει ο Δήμος την ευθύνη και το κόστος της φύλαξης των οικοδομικών στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν στην ανοικοδόμηση του χωριού. Ενώ συμφώνησε να υποβάλει αρμοδίως αίτημα για την παράταση της επιδότησης του ενοικίου των σεισμοπαθών και της στεγαστικής επιδότησης.

Πέραν της Βρίσας, στη συνάντηση υπήρξε η ευκαιρία να συζητηθούν και θέματα που αφορούν γενικά τον Πολιχνίτο παρουσία και του Προέδρου της Δ.Ε. Δημήτρη Γιανναρέλλη. Ο πρόεδρος μετέφερε μάλιστα τον προβληματισμό των μελών του Α.Ο. Πολιχνίτου, ως προς τη μελέτη του έργου για την αναβάθμιση του γηπέδου Πολιχνίτου και ειδικότερα για το αν τελικώς είναι προτιμότερο να προβλεφθεί πλαστικός χλοοτάπητας αντί φυσικού. Ζήτημα το οποίο και θα εξεταστεί.