5 νέα κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Μονοψήφιος σήμερα ο αριθμός κρουσμάτων στο νησί μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λιγο (18:00) θα μάθουμε για το αν θα παραταθούν στην Λέσβο οι αυστηροί περιορισμοί που με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών δύσκολα θα βγούμε από το σκληρό lockdown

Από χτες στις 15:00 έως σήμερα στις 15:00 ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 5 νέα κρούσματα κορονοιου, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε πόσα τέστ πραγματοποιήθηκαν στο νησί το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ ο Μέσος Όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι 8,14 κρούσματα ενώ αντιστοιχούν 5,78 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους

Έτσι από 1 Ιανουαρίου έως και σήμερα 29 Ιανουαρίου στην Λέσβο έχουμε επίσημα καταγεγραμμένα 238 νέα κρούσματα κορονοιου.

Αναλυτικά τα κρούσματα στη Λέσβο τις τελευταίες 7 ημέρες

23 Ιανουαρίου 1 κρούσμα

24 Ιανουαρίου 3 κρούσματα

25 Ιανουαρίου 10 κρούσματα

26 Ιανουαρίου 14 κρούσματα

27 Ιανουαρίου 10 κρούσματα

28 Ιανουαρίου 21 κρούσματα

29 Ιανουαρίου 5 κρούσματα

 

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Είκοσι δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 5.764. 941 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 εισαγόμενα, και συνολικά 155.678. 260 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 1.099 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και το 85,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Σταθερός παραμένει ο αριθμός των νεκρών. Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, κάτι παραπάνω από 45.000 ημερήσια τεστ, και ελαφρά πτώση των διασωληνωμένων. Εξήλθαν το τελευταίο 24ώρο τέσσερις ασθενείς από τις κλίνες ΜΕΘ.

Τα νέα μέτρα:

- Τα υφιστάμενα μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα. Δηλαδή και για την επόμενη εβδομάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί. Επίσης, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

- Παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα - δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή, ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

- Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων με φυσική παρουσία των μαθητών από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Στις κόκκινες περιοχές τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης.

#η_ώρα_του_κορονοϊού