Πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ στην Ουάσιγκτον- Επεισόδια στο Καπιτώλιο και εκκενώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ συρρέουν από το πρωί στο κέντρο της Ουάσιγκτον για να πιέσουν το Κογκρέσο να μην αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζεται η καταμέτρηση στη Τζόρτζια που θα κρίνει τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται και η επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν από τους εκλέκτορες, που θα βάλει έτσι ταφόπλακα στα όποια σχέδια Τραμπ για ανατροπή της ήττας του. Υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου βγήκαν στους δρόμους, με την ένταση να περισσεύει.

Η αμερικανική πρωτεύουσα έχει παραλύσει, καθώς χιλιάδες από τους πιο φανατικούς και σκληρούς υποστηρικτές του Τραμπ έχουν κατακλύσει την πόλη. Η εντολή που έχουν οι αρχές είναι να συλλαμβάνουν όχι μόνον όποιον οπλοφορεί, αλλά όποιον προκαλεί έστω και το παραμικρό επεισόδιο.

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στο προαύλιο του Καπιτώλιου όπου  συγκρούστηκαν με  την αστυνομία. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών.