ΒΙΝΤΕΟ: Πέθανε η γυναίκα που τραυματίστηκε στο Καπιτώλιο- Βίντεο - ντοκουμέντο από την εισβολή στο Καπιτώλιο


Η γυναίκα που διεκομίσθη αιμόφυρτη από το αμερικανικό Καπιτώλιο ως αποτέλεσμα των επεισοδίων και της εισβολής των οπαδών Τραμπ στο κτήριο, τελικά κατέληξε.

Εχασε την ζωή της η γυναίκα που δέχτηκε πυροβολισμούς μέσα στο Καπιτώλιο, όπως μεταδίδει το NBC. 

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα η γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμούς στο στήθος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. 

Παραμένει μαλιστα ακόμα άγνωστο αν η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν από την πλευρά των διαδηλωτών ή κάποια εργαζόμενη στο Καπιτώλιο.

 

Ο Τραμπ «υπέγραψε» μια από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας των ΗΠΑ

Υπό τον πλήρη έλεγχο της Εθνοφρουράς το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό, η αστερόεσσα διασύρθηκε διεθνώς. Πρωτοφανείς εικόνες με «ντου» υποστηρικτών του Τραμπ που είχαν ντυθεί μέχρι και Batman, με τις ευλογίες του απερχόμενου Προέδρου που στην συνέχεια ζήτησε… ειρηνική αποχώρηση.

Ήταν περίπου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 06.01.2021, ώρα Ελλάδας, όταν μέλη της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ μπήκαν στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, για να αποκαταστήσουν την τάξη, κάτι που τελικά έγινε λίγο αργότερα, καθώς ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του κτιρίου και της κατάστασης.

Πριν γίνει αυτό, οι ΗΠΑ έζησαν στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία. Διότι ήταν μια «μαύρη» μέρα για την ηγέτιδα χώρα του ελεύθερου δυτικού κόσμου. Μια μέρα ντροπής για την Δημοκρατία στην χώρα που δεν προβλέπεται να γιατρέψει τις πληγές της σύντομα.

Κι αυτό το φροντίζει ήδη και φαίνεται αποφασισμένος να… συνεχίσει να το κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σε όσα θλιβερά συνέβησαν στο Καπιτώλιο τις τελευταίες ώρες.

 

Αποκατάσταση της τάξης μετά τις εικόνες σοκ στο Καπιτώλιο

Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον, αλλά και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιήθηκαν σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα και τελικά ανέκτησαν τον έλεγχο στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ που έκαναν «ντου» -με τις ευλογίες του- για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Την ανάπτυξη των ενόπλων ενισχύσεων ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος καθώς και ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν, ενώ εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου. Η κυκλοφορία στην Ουάσινγκτον απαγορεύτηκε ήδη, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, ενώ όσο περνούσε η ώρα, η Εθνοφρουρά «κέρδιζε μέτρα» έναντι των διαδηλωτών και έξω από το κτίριο.

Μέχρι να φτάσουμε εδώ όμως… και τι δεν είδαμε. Και τι δεν ζήσαμε. Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να «μπουκάρουν» στο Καπιτώλιο αλλά ακόμα και την αίθουσα της Γερουσίας, να κάθονται στην καρέκλα στο κέντρο της αίθουσας, ντυμένοι… απροσδιόριστα, σαν στο σπίτι τους. «Τσιφλίκι» τους κανονικό…

 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Αστυνομικοί τραβούν όπλα στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ για να προστατεύσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους και τα όσα εζησαν οι ΗΠΑ είναι πρωτόγνωρα. Πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου, με τις εικόνες που έρχονται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπως σας τις μετέδωσε ζωντανά το newsit.gr, να μην θυμίζουν σε τίποτα την χώρα για την οποία μιλάμε.

“Οι φρουροί ασφαλείας και η αστυνομία στο Κάπιτολ Χιλ έβγαλαν τα όπλα τους, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν να εισβάλουν”, έγραψε στο Twitter ο βουλετής Νταν Κίλντι, ενώ νωρίτερα ο μεγιστάνας και ηττηθείς στις αμερικανικές εκλογές είχε… βάλει το χεράκι του για όσα θλιβερά ακολούθησαν. Το «ντου» στο Καπιτώλιο, το ξύλο με τις αστυνομικές δυνάμεις, τον τραυματισμό μιας γυναίκας με πυροβολισμό από έναν αξιωματικό των δυνάμεων επιβολής του νόμου, αλλά και τους πολλούς τραυματίες αστυνομικούς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Αρκεί να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που εισβάλλει κάποιος στο Καπιτώλιο από όταν μπήκαν οι βετεράνο το 1840!

Βουλευτές δήλωσαν πως έγινε χρήση δακρυγόνων στη Ροτόντα του Καπιτωλίου μετά την εισβολή διαδηλωτών υπέρ του Τραμπ και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

“Η αστυνομία μας ζήτησε να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες επειδή υπήρξε ρίψη δακρυγόνων στη Ροτόντα”, έγραψε σε tweet του ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς. “Μας δόθηκε εντολή να ξαπλώσουμε στο έδαφος και να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες “, πρόσθεσε ο Κίλντι.