Αίτημα για παράταση έκδοση αδειών στα σεισμόπληκτα της Λέσβου από το ΤΕΕ


Αίτημα για παράταση ενός (1) έτους της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, για την έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής ή για έκδοση βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής, για την ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων, από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατέθεσε το περιφερειακό τμήμα ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ στην ΔΑΕΦΚ.

Το αίτημα κατατίθεται επειδή ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί υπολείπεται του πλήθος των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβη.

 -Το αίτημα

Κύριε Διευθυντά,

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών με στελέχη της υπηρεσίας σας, παρακαλούμε όπως αποδεχτείτε το αίτημα μας για παράταση 1 έτους της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων, για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (ΣΣ) ή για έκδοση βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων, από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Το εν λόγω αίτημα ζητείται:

α) Επειδή ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί υπολείπεται του πλήθος των βλαβέντων κτιρίων.

β) Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού COVID-19 και τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες για την αντιμετώπισή του, έχουν επηρεάσει εκτός από την καθημερινότητα καθενός από εμάς και την παγκόσμια οικονομία, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα αυξημένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας, μέσα στην οποία δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν. Όλα τα ανωτέρω προκαλούν μια επιπλέον καθυστέρηση σε διεκπεραίωση  διαφόρων διαδικασιών όπως εγκρίσεις αρμόδιων φορέων. Επίσης με αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19 είναι αδύνατον να γίνονται αυτοψίες, είτε για αποτύπωση είτε για επίβλεψη εργασιών.

γ) Επειδή στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη οι δηλώσεις κτηματολογίου, ο φόρτος εργασίας των συναδέλφων μηχανικών είναι μεγάλος.

δ) Και τέλος, φόρτος εργασίας της υπηρεσίας σας με όλες τις φυσικές καταστροφές και βίαια συμβάντα που συνέβησαν την τελευταία τριετία.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Για το Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ         Για το Τοπικό Τμ. Λέσβου ΣΠΜΕ

           

Ο Πρόεδρος    Ο Πρόεδρος

            Μανωλακέλλης Ευστράτιος   Κακές Γεώργιος