Κακοκαιρία "Λέανδρος" : Που και πότε θα χιονίσει στην Λέσβο; (ΒΙΝΤΕΟ)


Χιονοπτώσεις αναμένονται από την κακοκαιρία "Λέανδρος" στην Λέσβο αλλά και σε άλλες πεδινές περιοχές της χώρας

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις.

Η ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η ψυχρή αυτή εισβολή θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Χιονοπτώσεις αναμένονται από την κακοκαιρία "Λέανδρος" ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου.


-Χιόνια στην Λέσβο:

Την Παρασκευή 14/1 προς τα ξημερώματα αναμένεται να χιονίσει πρόσκαιρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού, ενώ στα πεδινά θα έχει ψιλόβροχο και ίσως χιονόνερο για λίγο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην δεύτερη φάση της χιονοεισβολής, η οποία αναμένεται να δώσει χιονοπτώσεις το Σάββατο 16/1 αλλά και την Κυριακή 17/1 για κάποιες ώρες ακόμα και σε πεδινές περιοχές , όπως φαίνεται αυτή την στιγμή. Ποσοστό επαλήθευσης 70-80%

Τέλος , χιονοπτώσεις αναμένονται και τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα 18/1 για κάποιες ώρες..

 

Το LesvosPost.com θα σας ενημερώνει συνεχώς με βίντεο και Φώτο απο την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο..

Στείλτε μας τα δικά σας βίντεο, φωτογραφίες, καταγγελίες, παρατηρήσεις από την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο στο E-mail μας lesvospost@gmail.com η στην σελίδα μας του Facebook εδω

 

-Τα 3 κύματα της κακοκαιρίας

Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί στη νότια Αδριατική και θα προκαλέσει κακοκαιρία το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς επίσης βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας. Στο παραπάνω διάστημα είναι πολύ πιθανό τα χιόνια να "χτυπήσουν" την πόρτα της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί μέσα στο Ιόνιο, δίνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις Σάββατο - Κυριακή από Θεσσαλία και κάτω ακόμη και σε πεδινές περιοχές, με έμφαση τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα. Στο παραπάνω διάστημα χιονοπτώσεις αναμένονται στα ημιορεινά της Αττικής.

Το τρίτο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί το διάστημα Δευτέρα - Τρίτη προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο δίνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές, σε περιοχές από το ύψος του Βόλου και πιο κάτω. Τονίζεται πως στην Ευβοία και την Κρήτη, οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές και θα προκαλέσουν προβλήματα.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο, θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο έως τη Δευτέρα.