1070 οι πρώτες δόσεις εμβολίου για τον κορονοιο που παρέλαβε τελικά η Λέσβος- Πανω απο 400 οι εμβολιασμοι

 

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό βλέπουμε ότι στην Λέσβο έως τώρα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 400 άνθρωποι από το υγειονομικό προσωπικό αλλά και ο δ/κτης του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε και δημοσιεύτηκε σε όλα τα ΜΜΕ η Λέσβος στις 11 Ιανουαρίου παρέλαβε 215 φιαλίδια των Pfizer/BioNTech 

Από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ και τα εμβόλια που ήρθαν βλέπουμε μια μεγάλη διαφορά…

Που οφείλεται αυτή;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα φιαλίδιο εμβολίου εμπεριέχει 5 δόσεις άρα τα 215 φιαλίδια αντιστοιχούν σε 1070 δόσεις εμβολίου.

Η εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Biontech που μαζί με την αμερικανική Pfizer ανάπτυξαν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δήλωσε: «Στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, στην ετικέτα σημειώνεται η εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) χορήγηση πέντε δόσεων, ενώ σε χώρες εκτός ΕΕ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην Ελβετία, για παράδειγμα, επιτρέπονται έξι δόσεις. Αυτό αναγράφεται επίσης και στις ειδικές πληροφορίες οι οποίες ενεκρίθησαν από τον τοπικό Οργανισμό Φαρμάκων». Η Αλάτοβιτς πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου κατά του κορονoϊού θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 20% μονομιάς. Για την καλύτερη δυνατή χρήση του περιεχομένου των φιαλιδίων, απαιτούνται όμως ειδικές σύριγγες. Πρόκειται για τις σύριγγες οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση ηπαρίνης ή ινσουλίνης και είναι γνωστές διεθνώς ως «Low Dead Space Syringes», («σύριγγες χαμηλού νεκρού χώρου»). Αυτό σημαίνει τον χώρο στον οποίο παραμένει υγρό μετά την πλήρη συμπίεση του εμβόλου».

Η Ρεμπέκα Χάρντινγκ, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), δήλωσε πάντως στην ίδια εφημερίδα ότι στις (εγκεκριμένες) πληροφορίες για το εμβόλιο αναγράφεται ότι μία αμπούλα περιέχει τη βασική ουσία για πέντε δόσεις. Επομένως, δεν συνιστάται η χρήση του εναπομείναντος εμβολίου στις αμπούλες, ούτε προβλέπεται και η ανάμειξη του περιεχομένου (από άλλες)».

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο νησί μας και αμέσως μετά ξεκινά ο εμβολιασμός για 85 ετών και άνω.

Πάμε τώρα στα Πανελλαδικά στοιχεία όπου βλέπουμε μια άνοδο εμβολιασμών πάνω από 2.000 ξεπερνώντας τους 8.000 ημερήσιους εμβολιασμού φτάνοντας συνολικά στους 64.826.

Όλα δείχνουν ότι ξεπερνιούνται τα όποια προβλήματα, οργανώνεται το σύστημα και από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τέτοιους ρυθμούς που θα διαψεύδουν όλους αυτούς που επενδύουν για μια ακόμα φορά στην καταστροφολογία.!