Λέσβος: Αίτημα για ένταξη των 63 θετικά αξιολογημένων προτάσεων στο πρόγραμμα Leader


Την ένταξη, στο πρόγραμμα LEADER της Λέσβου των 63 θετικά αξιολογημένων προτάσεων, οι οποίες, όμως, δεν έχουν ενταχθεί λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων ύψους 7,9 εκατ. ευρώ ζητεί με επιστολή του στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό ο κ.Περικλής Αντωνίου, μέλος ΔΣ του ΞΕΕ και της Επιτροπής Παρακολούθησης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και  τ.πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου.

Το αίτημα είχε υποβληθεί και στον προηγούμενο υπουργό κ.Βορίδη και τώρα ζητείται η παρέμβαση του κ.Λιβανού ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την ένταξη όλων των θετικά αξιολογηθεισών προτάσεων στο πρόγραμμα LEADER της πολύπαθης Λέσβου.

"Εκτιμούμε ότι στη δυσμενέστατη κατάσταση, που είναι σήμερα το ακριτικό μας νησί (μεταξύ άλλων και λόγω παθογενειών και στρεβλώσεων του παρελθόντος, ύστερα και από τη 10ετη Κρίση, το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, την επιδείνωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόσφατα της πανδημίας κλπ) το ΟΛΙΚΟ Δημοσιονομικό Κόστος της ένταξής τους (ή τουλάχιστον των περισσότερων) θα είναι μικρότερο του κόστους της μη ένταξής τους" τονίζεται στην επιστολή του κ.Αντωνίου.

Στον κ.Βορίδη, όπως και στον κ.Λιβανό, εστάλησαν επιστολές και των Κοινωνικών Εταίρων ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, που  ζητούν την ικανοποίηση του λογικού και δίκαιου αιτήματος, με τον ΣΕΤΕ να αναφέρει στην επιστολή του, ότι «το μικρό δημοσιονομικό κόστος, μακροπρόθεσμα θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση των Δημοσίων Εσόδων, που θα προκύψουν άμεσα και έμμεσα από τη συνακόλουθη τόνωση των επιχειρήσεων και της αγοράς»

Πηγή www.tornosnews.gr