Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης- Δεν υπήρξαν τραυματισμοί (PICS)


Το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αρμενιστής» προσέκρουσε το βράδυ του Σαββάτου στον φάρο στην έξω από τον Ναυτικό Όμιλο, στην διάρκεια πρόσδεσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Η πρόσκρουση έγινε στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 3 επιβάτες και 27 φορτηγά, εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη. Το πλοίο αφού επιθεωρηθεί θα συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου:

Προσέκρουσε απογευματινές ώρες χθες, το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ” Ν. Χίου 462 κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε χειρισμούς πρόσδεσης στον κυματοθραύστη λιμένα Μυτιλήνης, λόγω βλάβης χειριστηρίων κύριων μηχανών. 

 Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Μύρινα -Μυτιλήνη με 03 επιβάτες και 27 Φ/Γ οχήματα.

 Το πλοίο προσέδεσε με ίδια μέσα στον εμπορικό λιμένα Μυτιλήνης και αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα.

 Άμεσα στελέχη Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων μετέβησαν επί του πλοίου, όπου διαπίστωσαν εκδορές και αποχρωματισμούς στο πρυμναίο δεξιό τμήμα του πλοίου πάνω από την ίσαλο.

 Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα .

Δείτε φωτογραφίες από την ώρα της πρόσκρουσης