Χαμηλή βροχόπτωση καταγράφηκε στη Λουτρόπολη Θερμή το έτος 2020


Από την επεξεργασία των στοιχείων του Μετεωρολογικού Σταθμού του Ναυταθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής Λέσβου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», ο οποίος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο αλιευτικό καταφύγιο Θερμής και είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προέκυψε  ότι :

Στην περιοχή της Θερμής το έτος 2020 από Ιανουάριο έως Δεκέμβριο έπεσαν συνολικά 30,54 ίντσες νερό.

Ειδικά για τους μήνες από Σεπτέμβριο 2019 έως τον Αύγουστο του 2020 καταγράφηκαν 25,17 ίντσες νερό.

Στεγνοί κυριολεκτικά,  ήταν οι μήνες  Σεπτέμβριος και Νοέμβριος, ενώ και τον Οκτώβριο καταγράφηκαν μόλις 2,4 ίντσες βροχή.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, εάν δεν έβρεχε τον Δεκέμβριο 2020,  που έπεσαν συνολικά 13,6 ίντσες βροχή , σχεδόν όσες είχαν πέσει όλους τους προηγούμενους μήνες του χρόνου.

Αξιοσημείωτο είναι,  ότι την  περσινή  χρονιά και ιδιαίτερα από Σεπτέμβριο 2019  μέχρι  τον Αύγουστο 2020 είχαμε  ρεκόρ δεκαετίας με συνολική βροχόπτωση  53,06 ίντσες και φέτος στο αντίστοιχο διάστημα δεν καταγράφηκε ούτε η μισή ποσότητα βροχής.

Αναλυτικά μετεωρολογικά δεδομένα ανά ημέρα, μήνα τόσο για το τρέχον, όσο και για το προηγούμενο έτος, που ανανεώνονται κάθε 10 λεπτά, αναρτώνται στην  ιστοσελίδα:  http://penteli.meteo.gr/stations/lesvos-thermi/
 

Από το Δ.Σ.

Ν.Ε.Σ.Ε.Α.Λ.Θ.  «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»