Επιτροπή πανδημίας Δήμου Μυτιλήνης «Τηρήστε τα μετρά για να βγούμε από το αυστηρό Lockdown σύντομα»

 

Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, η Επιτροπή Γνωμοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης για θέματα αντιμετώπισης του COVID-19, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και την παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Φραντζέσκου, του Αντιδημάρχου Γέρας, Παράσχου Μανούσου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, του Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας, Γιώργου Αλεξίου και της Συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, Ελεονώρας Μανιάτη.

Η Επιτροπή, που αποτελείται από τρεις γιατρούς και τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης και λειτουργεί επί μήνες, προστατεύοντας και ενημερώνοντας κατά το δυνατό τους πολίτες για την πανδημία, συνεργάζεται καθημερινά με τον ΕΟΔΥ, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Θα συνεχίσει να εργάζεται αδιαλείπτως και είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με κάθε εποπτικό όργανο της Πολιτείας.

Εκτιμώντας τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί της Λέσβου, συνιστούμε στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά όλοι τα απαραίτητα μέτρα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των Πρωτοκόλλων Υγείας, επιδεικνύοντας ατομική, κοινωνική και συλλογική ευθύνη. Τονίζουμε ότι τα ατομικά μέτρα προστασίας αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

Πιστεύουμε ότι με τη συμβολή όλων μας και με τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς θα απαλλαγούμε σύντομα από αυτή τη βιολογική απειλή.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης είναι καθημερινά στη διάθεση των δημοτών για πληροφορίες και οδηγίες στα τηλέφωνα: 22513 50540, 22513 50517, 22513 50 594.

Μένουμε Ασφαλείς.

Μένουμε Υγιείς.