Η Λέσβος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού - Σημαντική πρoβολή στην Πολωνική τουριστική αγορά

 

H προσπάθεια στρέφεται στην Πολωνική τουριστική αγορά 8-10 Δεκεμβρίου 2020

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια προβολής της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO!

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στο WEB Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop που πραγματοποιήθηκε από 25 – 27 Νοεμβρίου 2020 με συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και φορέων του τουρισμού από το Βέλγιο, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με σημαντικούς tour operators που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Λέσβο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια για την προβολή και προώθηση της Λέσβου ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού στην τουριστική αγορά της Πολωνίας. To WEB Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop θα πραγματοποιηθεί από 8 - 10 Δεκεμβρίου 2020, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών φορέων.

Το Μουσείο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην εκδήλωση και στις συναντήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο τηλέφωνο 22510-47033, e-mail: lesvospf@otenet.gr.

Η Λέσβος παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 παραμένει ένας τόπος ξεχωριστός που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Από το ανεξάντλητο φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Λέσβου ας αντλήσουμε τη δύναμη για να σχεδιάσουμε την επανεκκίνηση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μετά την πανδημία.

Αποτελέσματα των συναντήσεων στο Βέλγιο

Στην διαδικτυακή εκδήλωση στο Βέλγιο συμμετείχαν περισσότεροι από 76 τουριστικοί πράκτορες, 20 διακεκριμένα media της βελγικής αγοράς. Υλοποιήθηκαν 12 διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που εκδήλωσαν ειδικό ενδιαφέρον για τη Λέσβο.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον της βελγικής τουριστικής αγοράς, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Η επιλογή της βελγικής αγοράς πραγματοποιήθηκε με γνώμονα το ενδιαφέρον της για το ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας.

Β2Β Διαδικτυακές συναντήσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από 25 – 27 Νοεμβρίου οργανώθηκαν 12 Β2Β συναντήσεις με εξειδικευμένους πράκτορες της βελγικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια των Β2Β συναντήσεων παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον κ. Ηλία Βαλιάκο το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και ο μοναδικός φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Λέσβου, οι δραστηριότητες στο Απολιθωμένο Δάσος και ειδικότερα στο Μουσείο, στα υπαίθρια πάρκα και στο θαλάσσιο πάρκο της Νησιώπης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των γεωλογικών μνημείων, των θερμών πηγών, των οικοτόπων και των πολιτιστικών μνημείων της Λέσβου που έχει ανακηρυχτεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο από την UNESCO. Παρουσιάσθηκαν τέλος οι δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου και τις δυνατότητες των επισκεπτών να γνωρίσουν τα Μουσεία της Λέσβου και τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες περιπατητικού τουρισμού, ποδηλασίας, ιστιοπλοΐας, παρατήρησης πουλιών αλλά και επιχειρήσεις που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της Λέσβου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν διαδικτυακά εικόνες από τη Λέσβο, το Απολιθωμένο Δάσος, τα Μουσεία της Λέσβου και ιδιαίτερα τις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας στη μεγάλη βελγική αγορά.