Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Λέσβο



Με θέμα την διαχείριση της Πανδημίας στη Λέσβο και την ουσιαστικότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, στο κομμάτι του συντονισμού , ιχνηλάτησης, ενημέρωσης και καθοδήγησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σύσκεψη τηρουμένων των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέσω της πλατφόρμας www.epresence.gov.gr.


Στη συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκαν:


1)Η συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου , στο οποίο θα συμμετέχουν: η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ,Ο.Τ.Α., Ιατρικοί και Φαρμακευτικοί σύλλογοι, που θα συμβάλει στην Ιχνηλάτηση των εντοπισμένων με tests κρουσμάτων και θα παρέχει ενημέρωση και καθοδήγηση προς τους πολίτες , σχετικά με την Πανδημία. Στις υπηρεσίες που θα παρέχονται, θα συνεπικουρεί η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου.


2) Η ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με εξειδικευμένο προσωπικό , όπως Επόπτες Υγείας και Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών που δημιουργεί η Πανδημία.  


3) Η υποβολή αιτήματος για παραχώρηση από τα αρμόδια Κεντρικά Όργανα της Πολιτείας, R. Τests για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Συντονισμού του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Μέριμνας Παντελή Βρουλή και συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος, Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο Δ/τής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μαλλιαρός Δημ., ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς , ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συλλόγου της Λέσβου Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Καυλακώνης Γεώργιος,ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Ειδικός Σύμβουλος Υγείας της Περιφέρειας Αμέντας Κώστας , από το Τμ. Δημόσιας Υγιεινής η Παπαχριστοφόρου Μαρία, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ο Αλεξίου Γεώργιος και Δυτικής Λέσβου η Αναστασίου Αιμιλία. Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου ο Πρόεδρος Παν. Προβέτζας, την τελευταία στιγμή χρειάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του λόγω εκτάκτου περιστατικού