24 κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Σήμερα η Λέσβος παρουσίασε ξανά αύξηση κρουσμάτων κορονοιου καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 3 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 746 κρούσματα κορονοϊού, ενώ μέσα στις 3 πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου έχουμε 51 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1344 κρούσματα κορονοιου.

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Εκατό νεκροί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 2.706. 1.882 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 8 εισαγόμενα, και συνολικά 111.537. 622 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 620 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και το 75,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Τριψήφιος εκ νέου ο αριθμός των ημερήσιων νεκρών και μαύρο ρεκόρ διασωληνωμένων. Μικρή πτώση παρατηρείται στα ημερήσια κρούσματα. Στα θετικά, οι εννέα ασθενείς που εξήλθαν από τις κλίνες των ΜΕΘ.

Παράταση κατά μια εβδομάδα παίρνει το lockdown, κι έτσι ισχύει έως τις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Στις 7 Δεκέμβρη ανοίγουν τα μαγαζιά που διαθέτουν προς πώληση εποχιακά είδη.

#η_ώρα_του_κορονοϊού