28 νέα κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Και ξανά σήμερα αύξηση των κρουσμάτων κορονοιου στην Λέσβο.

28 νέα κρούσματα κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο ΕΟΔΥ χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είχαμε και 3 θανάτους, με 2 70χρονοι και έναν 62χρονο να καταλήγουν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 7 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 815 κρούσματα κορονοϊού, ενώ μέσα στις 7 πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου έχουμε 119 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1413 κρούσματα κορονοϊού

Αναλυτικά:

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ογδόντα εννιά νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 3.092. 1.251 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 20 εισαγόμενα, και συνολικά 116.721. 600 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ 668 ασθενείς έχουν εξέλθει απ'αυτές.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και το 75,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών, σταθερός και αμετάβλητος ο αριθμός των ημερήσιων διασωληνωμένων, αύξηση των κρουσμάτων από χθες, με ποσοστό άνω του 10% των διενεργήθέντων τεστ να βγαίνουν θετικά και τα πράγματα να μην είναι καθόλου καλά. Δεκαεπτά ασθενείς κατάφεραν το τελευταίο 24ώρο να εξέλθουν από τις κλίνες ΜΕΘ.


12 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Νίκαιας αναπτύχθηκαν από τη δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, της κας Αγγελικής Φράγκου και της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. και εγκαινίασε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας!

#η_ώρα_του_κορονοϊού