5 θετικά κρούσματα κορονοιου στην Γερά- 140 Rapid Test σε πολίτες μέσα από το αυτοκίνητοΕπιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των αρχών για υψηλό επιδημιολογικο φορτίο στα χωριά της Γέρας.

Σήμερα στην Γέρα βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου πραγματοποίησε 140 Rapid Test σε πολίτες μέσα από το αυτοκίνητο.Από αυτά τα 5 βγήκαν θετικά, και θα τους γίνει ελενχος και με μοριακό τεστ.

Οι έλεγχοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Λέσβου.Η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, τον Αντιδήμαρχο Γέρας, Παράσχο Μανούσο, τον Πρόεδρο του Παλαιοκήπου, Στρατή Καραβασίλη και τον Πρόεδρο του Παπάδου, Στρατή Καμάτσο, παρευρέθηκε στην δράση που πραγματοποιήθηκε σε διερχόμενους οδηγούς (Drive Through Testing) στη Γέρα, στη διασταύρωση Περάματος-Σκοπέλου-Πλωμαρίου και αφορούσε σε δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19.

Υπήρξε μεγάλη προσέλευση των κατοίκων των χωριών της Γέρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής στην πρωτοβουλία του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και μπόρεσαν να βγουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για την εξάπλωση του ιού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Συγκεκριμένα, σε 140 δείγματα που ελήφθησαν, βρέθηκαν 5 θετικά κρούσματα.

Ο Δήμος Μυτιλήνης κάνει έκκληση για την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας του ΕΟΔΥ, καθώς και για ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Μένουμε Υγιείς.

Μένουμε Ασφαλείς.