Ν. Χηρας:«Να ενισχυθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου με γιατρό-η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες»


Ανακοίνωση από την Δημοτική  Παράταξη  " ΞΕΚΙΝΑΜΕ " του ΔΗΜΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Συμφωνούμε απόλυτα πως οι ημέρες που βιώνουμε δεν χωρούν στείρες αντιπαραθέσεις επί θεμάτων που άπτονται  της δημόσιας υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 Όπως, αυτονόητο, είναι κ. Δήμαρχε Δυτικής Λέσβου ότι με διαδικτυακά ευκαιριακά  ευχολόγια ενός Κυριακάτικου μεσημεριανού ούτε τον αριθμό των κρουσμάτων μειώνετε , ως Δήμαρχος-συντονιστής της πολιτικής προστασίας, ούτε την δημόσια υγειά προστατεύετε. 

 Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν περιοριζόμαστε μόνο στην άσκηση  κριτικής, αλλά ερχόμαστε να προτείνουμε εκείνα, τα οποία δεν πράξατε ως Δημοτική Αρχή μέχρι  τώρα.

Η Αντιδημαρχία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου πρέπει να ενισχυθεί με την παρουσία γιατρού προκειμένου η επιστημονική του ιδιότητα να αποτελέσει εργαλείο γρήγορης και αποτελεσματικής ιχνηλάτησης των επαφών όσων έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό (Και δόξα τω Θεώ η Δημοτική αρχή έχει πρόσωπα με αυτήν την ιδιότητα). Ακόμη, θα είναι σε θέση να αξιολογεί καθημερινά τα καινούργια δεδομένα προλαβαίνοντας την περαιτέρω διασπορά του ιού στο Δήμο μας. 

Αυτό, όμως δεν είναι αρκετό. Οφείλετε κ. Δήμαρχε να στελεχώσετε με περισσότερο προσωπικό την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, όπως επιβεβαιώνει και η δήλωση του νυν Αντιδημάρχου κ. Άξη που μαρτυρά ότι διαθέτει μόλις μία υπάλληλο προκριμένου να πραγματοποιεί τις ιχνηλατήσεις. Κατανοείτε, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η «πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες…»

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά για το τι έχετε πράξει ή καλύτερα τι δεν έχετε πράξει μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό, όμως, που προέχει τώρα είναι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου, στην πράξη και όχι στο διαδίκτυο, προστασίας της δημόσιας υγείας.

      Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

                 ΧΗΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ