Παρέμβαση Μουτζούρη για διενέργεια Rapid Test στον πληθυσμό της Λέσβου



Μετά και την χθεσινή αναφορά του LesvosPost ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ με σκοπό άμεσα να διενεργηθούν γρήγορα τέστ στον πληθυσμό της Λέσβου με αφορμή τα εκατοντάδες κρούσματα κορονοιου που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι στην Λήμνο ήδη πραγματοποιούνται γρήγορα τέστ στους κατοίκους ενώ στην Χίο πραγματοποιήθηκαν πριν ένα μήνα όπως ανέφερε χτες σε άρθρο του το lesvospost.

Η επιστολή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου:

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΔΥ Κο. Π. ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ

ΚΟΙΝ.: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο. Β. ΚΙΚΙΛΙΑ

             2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Κο. Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


Γνωρίζετε πως στην Λέσβο , υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού καθώς καθημερινά ανακοινώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19. Είναι γεγονός πως από την 1η Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στην Λέσβο υπήρξαν 543 κρούσματα.

Δεδομένου ότι ο στόχος, αυτός της θωράκισης κατά του ιού και της διατήρησης μηδενικών κρουσμάτων δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί, και με δεδομένη την ταχεία διασπορά του ιού να εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία στη νήσο ζητάμε την αποστολή κινητών συνεργείων του ΕΟΔΥ, τα οποία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα προβούν σε πραγματοποίηση Τest-Covid στον πληθυσμό του νησιού έτσι ώστε να απομονωθούν οι φορείς εάν φυσικά εσείς το κρίνετε σε δομές- ξενοδοχεία καραντίνας προς αποφυγή μεγαλύτερης διασποράς. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε σε ετοιμότητα για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση.

Δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος και είναι απαραίτητο το ανωτέρω αίτημά μας να αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή και άμεσα να γίνει πράξη, η πραγματοποίηση του αιτήματος θα χαρακτηριστεί ως μια κίνηση πρόληψης και πρόνοιας από την Κυβέρνηση καθώς λόγω της μικρής δυναμικότητας του νοσοκομείου μας η αύξηση των κρουσμάτων στην νήσο θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας. Γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την μεγάλη προσπάθεια που όλο αυτό το διάστημα κάνετε ως πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ωστόσο η ακριτική Λέσβος βρίσκεται στο κόκκινο και οι νησιώτες δεδομένης της απόστασης από τα αστικά κέντρα έχουν μεγάλη ανάγκη την βοήθεια της πολιτείας.


Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ι. Μουτζούρης

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου