Επέστρεψαν οι 70 συνοριοφύλακες από την Σάμο στην Λέσβο- Στην Σάμο ακόμα 35

Αναμνηστική φωτογραφία των 70 συνοριοφυλακων στην Σάμο 


Επέστρεψαν το Σάββατο τα μεσάνυχτα οι 70 συνοριοφύλακες από την Σάμο στην Λέσβο.

Οι Λέσβιοι συνοριοφύλακες που βρέθηκαν στην Σάμο λίγες ώρες μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7R, βοήθησαν τις εκεί αστυνομικές δυνάμεις στο δύσκολο έργο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το έργο τους κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο και έλαβαν τα εύσημα από τους ανωτέρους τους που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την εκπαίδευση τους κατάφεραν και έβγαλαν με μεγάλη επιτυχία την πρώτη δύσκολη αποστολή τους.

Μετα από 8 μέρες παραμονής στην Σάμο οι 70 συνοριοφύλακες επέστρεψαν στο νησί μας και αμέσως ανέλαβαν υπηρεσία σε διάφορα πόστα ανά την Λέσβο.

Οι 70 συνοριοφύλακες είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα πόστα στην Σάμο όπως φύλαξη αστυνομικών τμημάτων, υπηρεσία στο ΚΥΤ Σάμου, περιπολίες στα σοκάκια αλλά και εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοιου.

Μάλιστα για την Σάμο ήδη αναχώρησαν ακόμα 35 νέοι συνοριοφύλακες ώστε και αυτοί με την σειρά τους να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των εκεί δυνάμεων ενώ αυτό θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Σάμο.

 

Ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρελας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο:

«Στις 30 Οκτωβρίου 2020, μια βδομαδα περιπου πριν, σημειώθηκε μεγάλος σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σάμο με μεγάλες καταστροφές αλλά και με την απώλεια δυο νέων παιδιών.

Την ίδια ημέρα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διέταξε μεγάλη αποστολή 70 συναδέλφων μας νέων συνοριοφυλάκων από την Λέσβο στη Σάμο να ενισχύσουν εκεί τις αστυνομικές δυνάμεις σε ένα δύσκολο έργο αποφυγής πλιάτσικου σε κατοικίες και επιχειρήσεις αλλά και συνδρομής σε ότι άλλο χρειαστεί. Ήταν η σειρά των συναδέλφων συνοριοφυλάκων της Λέσβου να προσφέρουν βοήθεια και αλληλεγγύη όχι μόνο στην κοινωνία της Σάμου αλλά και στη "σειρά τους", τους συναδέλφους στη Σάμο που πριν λίγους μήνες βρισκόταν όλοι μαζί στη Σχολή της Κομοτηνής.

Η εμπιστοσύνη της Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για την αποστολή των νέων συνοριοφυλάκων στη Σάμο, δικαιώθηκε. Σήμερα η αποστολή των 70 επιστρέφει στη Λέσβο και μια νέα αποστολή Συνοριακών από Χίο και Λέσβο θα τους αντικαταστήσει.

Συγχαρητήρια συνάδελφοι!
Καλή επιστροφή»