Τίμησαν την 108η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης- Πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο κάστρο (Pics)



 Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακύρη, παρέστη στις σημερινές εκδηλώσεις της 108ης Επετείου Απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Οθωμανικό ζυγό, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου.



Η μεταφορά της Ελληνικής Σημαίας από τους επισήμους ξεκίνησε από το Παλαιό Δημαρχείο στις 8:30 π.μ. και μπροστά από το ξενοδοχείο Blue Sea, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Στη συνέχεια έγινε η έπαρση της Σημαίας στο Κάστρο, ενώ ακολούθησε στις 11:30 π.μ. κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές στο Κιόσκι, σύμφωνα πάντα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στις εκδηλώσεις 108ης Επετείου από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης σήμερα Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τηρουμένων αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης της Πανδημίας covid-19 και περιελάμβαναν: την καθιερωμένη μεταφορά με πομπή και Έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο Κάστρο Μυτιλήνης, Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων στο Κιόσκι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι ημέρα διπλής εορτής. Εορτάζουμε την απελευθέρωση της Μυτιλήνης και παράλληλα  τη Σύναξη των Αρχαγγέλων που είναι οι Προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.  Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης 108 χρόνια  πριν, στις 8 Νοεμβρίου του 1912 , μετά από 450 χρόνια σκλαβιάς έγινε την ιερή ημέρα της εορτής των Αρχαγγέλων. Ημέρα που θυμόμαστε και τιμούμε, με ευλάβεια, εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των προγόνων μας, που έδειξαν  επιμονή, υπομονή και θέληση, όλα τα  δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς,  μέχρι να έλθει η ώρα να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό.  Η μνήμη του μεγαλείου της Ημέρας αυτής ας μας εμπνέει, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της Οικονομικής και  Υγειονομικής κρίσης, ώστε να ανταπεξέλθουμε ενωμένοι στις προκλήσεις. Χρόνια πολλά στη Λέσβο, την Ελλάδα και όλους τους εορτάζοντες.»