ΚΥ Καλλονής: Έχεις συμπτώματα covid - 19; Κλείσε ραντεβού!

 

Γίνεται γνωστό ότι, στο πλαίσιο απόφασης του Υπουργείου Υγείας και σχετικής οδηγίας της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, το Κέντρο Υγείας Καλλονής εντάσσεται στις υγειονομικές μονάδες που θα υποδέχονται για έλεγχο ασθενείς με συμπτωματολογία covid - 19 σε ειδικά διαμορφωμένο και ανεξάρτητο χώρο και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Υπενθυμίζουμε ότι, με βάση τις μέχρι σήμερα οδηγίες του ΕΟΔΥ, ύποπτα κρούσματα θεωρούνται όσοι ασθενείς παρουσιάζουν ένα τουλάχιστον από τα κατωτέρω συμπτώματα:

Βήχας

Πυρετός

Δύσπνοια

Αιφνίδια εκδήλωση ανοσμίας, αγευσίας ή δυσγευσίας



Eπιπρόσθετα λιγότερο ειδικά συμπτώματα περιλαμβάνουν: κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, καταβολή, έμετο και διάρροια.

Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με τα παραπάνω καλούνται να προσέρχονται στην Υγειονομική μας Μονάδα μόνο κατόπιν ραντεβού και αφού επικοινωνήσουν με τη γραμματεία στο τηλ. 22530 22222 ή 22439.

Με αφορμή την ανωτέρω επέκταση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλλονής, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, τόνισε: « Η επέκταση της λειτουργίας της υγειονομικής μας μονάδας μόνο αιφνίδια δεν ήταν, καθώς ήδη, κι εκτιμώντας την εποχή που διανύουμε, έχουμε συστήσει επιτροπή Covid - 19, ενεργούμε Τεστ Rapid και PCR (μοριακός έλεγχος), έχουμε δημιουργήσει μεικτά κλιμάκια εφημεριών για έκτακτες καταστάσεις και έχει εγκριθεί και προχωράμε στην κατασκευή «τουαλέτας covid» στον υφιστάμενο χώρο ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων. Η μονάδα μας έχει επικαιροποιήσει τη λειτουργία της και δε μπορώ να μην ευχαριστήσω δημόσια όλο το προσωπικό, διοικητικό, νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό, για την κοινή προσπάθεια και συναντίληψη στην παροχή ποιοτικών και αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πολίτες».