Χρυσή Αυγή: Ισόβια στον Ρουπακιά προτείνει η Εισαγγελέας - 13 χρόνια για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Την πρότασή της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν σε κάθε κατηγορούμενο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με βάση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, υπέβαλε η Εισαγγελέας Έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Η κα Οικονόμου πρότεινε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 7 ετών για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και 8 χρόνια για τους συνεργούς του όπως ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής κ.α στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Για τους επτά του διευθυντηρίου η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 ετών.Η διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Επίσης η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη επτά ετών για τους πρώην βουλευτές που ήταν καταδικασμένοι για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, 5 χρόνια για όσους είχε αναγνωρισθεί ελαφρυντικό.