«Πόλεμος» για την κοπή δένδρων στην δυτική Λέσβο

 

Μετα την ανακοίνωση από την Δημοτική  Παράταξη " ΞΕΚΙΝΑΜΕ " ΔΗΜΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ απάντησε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου Ασανούλα Γιαννή- Κοκκινέλλη ενώ επανήλθε με νέα απάντηση ο Νικόλαος Χηρας

Απάντηση Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου Ασανούλα Γιαννή- Κοκκινέλλη

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου Ασανούλα Γιαννή- Κοκκινέλλη, απαντάει στην ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης Νικόλαου Χήρα που επιρρίπτει ευθύνες στην ίδια για καταπτώσεις δέντρων στην περιοχή του Κεραμίου, μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στις 28 Σεπτεμβρίου και δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που καταρρίπτουν τους ψευδείς ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η απάντηση της Αντιδημάρχου:

Η παράταξη του Νικόλαου Χήρα πιστή στην δική της ιδιαίτερη ηθική, συνεχίζει να κρύβεται όταν ο ρόλος της ως αξιωματική αντιπολίτευση το επιτάσσει και να εμφανίζεται με διαπιστώσεις και δριμύ –αλλά πάντα λασπώδες και ανυπόστατο- κατηγορώ, όταν θα έπρεπε καλύτερα να σιωπά.

Ο επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σπεύδει σε κάθε Οικονομική Επιτροπή να ενοχοποιήσει κάθε παρέμβαση του Δήμου που να αφορά σε κλαδέματα, κοπές χόρτων και δέντρων, έρχεται σήμερα, δύο ημέρες μετά από την καταστροφική χαλαζόπτωση να ανακαλύψει παραλείψεις!

Αυτή τη φορά όμως, από τη βιασύνη του να καταγγείλει ξανά τη δημοτική αρχή, τη στιγμή μάλιστα μίας καταστροφής, καταφέρνει τελικά να στοχοποιήσει τους εργαζομένους και τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τους ίδιους τους δημοτικούς του συμβούλους.

Ο κ. Χήρας λοιπόν μας καταγγέλλει ότι δεν προχωρήσαμε στην κοπή των επικίνδυνων δέντρων της τοπικής κοινότητας Κεραμίου, τη στιγμή που ο δημοτικός του σύμβουλος Γιώργος Καραθανάσης με έγγραφό του από τις 13-3-2020 μας εγκαλούσε ακριβώς για το ότι ξεκινήσαμε τις διαδικασίες κοπής των δέντρων! Στο επίμαχο έγγραφό του, ο κ. Καραθανάσης όχι μόνο εναντιώνεται στην κοπή των δέντρων, αλλά αμφισβητεί και τη νομιμότητα των διαδικασιών εκ μέρους των υπηρεσιών που υπέδειξαν την κοπή των δέντρων στην πληγείσα περιοχή. Ζητώντας αιτιολογημένη τεχνική έκθεση του αρμοδίου γεωπόνου, αιτήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας, τοπογραφικά διαγράμματα και αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, αφήνοντας σαφείς αιχμές περί της νομιμότητας των διαδικασιών.

Έναν μήνα αργότερα, ο κ. Καραθανάσης, δημοτικός σύμβουλος του κ. Χήρα που καταγγέλλει σήμερα τη δημοτική αρχή για το ότι δεν έκοψε τα δέντρα, επανέρχεται με νέο του έγγραφο κατά της κοπής δέντρων στο Κεράμι, το οποίο τούτη τη φορά μάλιστα το κοινοποιεί και στον Εισαγγελέα!

Στο ίδιο διάστημα είμαι υποχρεωμένη να πω ότι και ο τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Κεραμίου Αντώνης Μαστρογιάννης με έγγραφό του «και ασκώντας το δικαίωμα του αρχηγού της αντιπολίτευσης» όπως τόνιζε, εναντιώνονταν στην κοπή των δέντρων στην επίμαχη περιοχή τη στιγμή που οι κάτοικοι των Παπιανών με δική τους ενυπόγραφη επιστολή ζητούσαν επιτακτικά από τον Σεπτέμβριο του 2018, επί εποχής ενιαίου Δήμου Λέσβου, την παρέμβαση κοπής και κλαδέματος την οποία και κάναμε.

Φτάνοντας πια στον μήνα Μάιο, όπου το δημοτικό συμβούλιο καλούνταν να ψηφίσει επί του επίμαχου θέματος προϋπολογισμού 23.394,15 ευρώ, η παράταξη του κ. Χήρα που σήμερα θεωρεί πως καλώς έπρεπε να κοπούν τα δέντρα, θα πρέπει να καταγραφεί για την ιστορία ότι δεν συμμετείχε καν στην ψηφοφορία, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την υπεύθυνη αλλά και σταθερή στάση της στα κοινά του νεοσύστατου δήμου μας.

Αν και οι μέχρις εδώ αναφορές μας επί της «καταγγελίας» του κ. Χήρα επάνω στις πληγές μίας καταστροφής, πιστεύουμε ότι είναι αρκετές, δεν μπορούμε τελικά να μην φέρουμε τον κ. Χήρα προ των ευθυνών του, όχι απέναντι στην αλλοπρόσαλλη κριτική που μας ασκεί κατά καιρούς, αλλά απέναντι στη στοχοποίηση των εργαζομένων των υπηρεσιών του Δήμου. Γιατί ο κ. Χήρας μπορεί να θεωρεί ότι ένας Δήμαρχος ή μία Αντιδήμαρχος μπορεί να αποφασίζουν από μόνοι τους ποια δέντρα είναι για να κοπούν και ποια όχι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι.

Η κοπή και το κλάδεμα γίνεται έπειτα από γραπτές ή προφορικές εισηγήσεις των τοπικών συμβουλίων ή των κατοίκων που αξιολογούνται από τις υπηρεσίες, από αυτοψίες των αρμοδίων υπηρεσιών και εν συνεχεία γίνονται οι εργασίες όπως ορίζουν οι σχετικές μελέτες και επιτρέπουν οι αντίστοιχες αδειοδοτήσεις.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σήμερα θα ήταν υπόλογος εάν δεν είχε προχωρήσει σε εργασίες κοπής και κλαδέματος και θα όφειλε να απολογηθεί. Στην πραγματικότητα όμως εάν κάποιος πρέπει να απολογηθεί αυτή τη στιγμή, είναι ο κ. Χήρας για την στοχοποίηση των υπαλλήλων του δήμου, για τον ανεύθυνο λαϊκισμό του σε μία ακόμη φυσική καταστροφή και για τις αμέτρητες μεταμορφώσεις και κυβιστήσεις του. Ένας ανεύθυνος λαϊκισμός του που εκφράστηκε και λίγους μήνες πριν, σε μία ακόμα -και μεγαλύτερης έντασης- φυσική καταστροφή στον Πολιχνίτο, όταν κατήγγειλε(!) ουσιαστικά το γεγονός πως κηρύχτηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και έκτοτε, επιχειρεί ανερυθρίαστα ως σήμερα να μπλοκάρει τις αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης στην περιοχή, υπονομεύοντας τους ίδιους τους πολίτες που έχουν πληγεί.

Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου, θα απαντήσω κλείνοντας και επί προσωπικού στον κ. Χήρα, λέγοντάς του ότι εγώ δεν χρωστάω πουθενά και δεν έχω καμία προεκλογική επιταγή να ξοφλήσω. Χρωστάω μόνο την ανταπόκρισή μου σε όλα τα αιτήματα για κλαδέματα και κοπές δέντρων στα χωριά του νεοσύστατου δήμου μας, που επί σειρά ετών δεν λαμβάνονταν υπόψη. Αλλά και να επισημάνω ότι η δήλωση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ιορδάνη Ιορδάνου στην ΕΡΤ την επομένη της καταστροφής ότι υπεβλήθη πριν από τέσσερις μήνες στην υπηρεσία Περιβάλλοντος αίτημα κοπής των δέντρων της περιοχής -λόγω επικινδυνότητας- που αγνοήθηκε λόγω παρέμβασης κάποιων οικολόγων, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ούτε τέτοιο αίτημα κατατέθηκε, ούτε κάποια παρέμβαση περί του αντιθέτου έγινε.

 

Και νέα ανακοίνωση από την Δημοτική  Παράταξη " ΞΕΚΙΝΑΜΕ " ΔΗΜΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Ή δεν ξέρει να διαβάσει ή προσποιείται ότι δεν ξέρει η κα Αντιδήμαρχος Κοκκινελλη Ασανουλα.   Στην πρώτη περίπτωση είναι ανίκανη και επικίνδυνη, στη δεύτερη υποκρίτρια. 

Δυο μέρες, 832 λέξεις και 7 συνημμένα έγγραφα χρειάστηκε για να σπάσει τη σιωπή της.

Δεν μας απαντά όμως πουθενά στο ένα και μοναδικό ζήτημα που την εγκαλούμε:  

Γιατί πήρε 23.500 ευρώ και δεν έκοψε τα επικίνδυνα δέντρα;;;

Ας δημοσιεύσει, τώρα την μελέτη βάσει της οποίας έπραξε και εμείς θα ανακαλέσουμε δημοσίως. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καμία μελέτη.

Μάλλον της το παν “προφορικά”...

Η κ. Κοκκινέλλη ήταν και είναι δέσμια των προεκλογικών της δεσμεύσεων, σπατάλησε 23.500 ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων για εξοφλήσει “τα δικά της γραμμάτια” θέτοντας σε κίνδυνο με την εγκληματική της αμέλεια ανθρώπινες ζωές.

Οι κύριοι Χήρας, Καραθανάσης και Μαστρογιάννης έπραξαν το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις γιατί επέλεξε να κόψει δέντρα που δεν αποτελούσαν κίνδυνο αρχές Μαρτίου του 2020 και μάλιστα στον οικισμό Παπιανων και όχι στα Αριανα όπως θέλει να παρουσιάσει .     

Το θράσος της είναι τέτοιο που μας ζητάει το λόγο γιατί δεν βάλαμε πλάτη στη αόριστη, γενική και χωρίς μελέτη πρόταση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Το αδιέξοδο που βρίσκεται την οδήγησε, ακόμα, να αντιδικεί δημοσίως με τον συνάδελφο της Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ιορδάνη Ιορδάνου.

Τελικά τι είναι πιο επικίνδυνο , ένα δέντρο που γέρνει ή η κυρία Κοκκινελλη σε θέση ευθύνης?

    

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
       

               ΝΙΚΌΛΑΟΣ  ΧΗΡΑΣ