Υπήρχε κονδύλι ύψους 23,500€ αλλά δεν έκοψε τα δένδρα στο Κεραμι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

 

Ανακοίνωση από την  Δημοτική  Παράταξη " ΞΕΚΙΝΑΜΕ " ΔΗΜΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Καλλονή  29/9/2020
                
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σταθήκαμε πραγματικά τυχεροί που από το πέρασμα της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αν και επλήγη η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στον οικισμό των Αριανών, όπου αυτά - τα προβλήματα- συνδέονται με την πτώση μεγάλων δέντρων κατά μήκος της επαρχιακής οδού Καλλονής - Παρακοίλων.

Οι ευθύνες δεν είναι απρόσωπες, αλλά πέρα από την δημοτική αρχή αποδίδονται προσωπικά και στην Αντιδήμάρχο Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κ. Κοκκινέλλη Ασανούλα.

  Δεν θα φτάναμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα αν η αρμόδια Αντιδήμαρχος ακολουθούσε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αξιοποίηση του κονδυλίου, ύψους 23.500 ευρώ, που προοριζόταν για την κοπή όλων εκείνων των δέντρων που είχαν επικίνδυνη κλίση στην Κοινότητα του Κεραμίου .

  Αντί αυτού επέλεξε να κλείσει τα αφτιά στις φωνές των αρμόδιων που είχαν επισημάνει την επικινδυνότητα αυτών των δέντρων.

  Δεν παρέλειψε όμως να εξοφλήσει προεκλογικές επιταγές σπαταλώντας το σύνολο των χρημάτων σε κοπή άλλων δέντρων χωρίς καμία μελέτη και άδεια.

     Είναι αυτονόητη η ανάληψη ευθυνών από μέρους της Δημοτικής Αρχής και της Αντιδημάρχου, η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων. 

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση το Πυροσβεστικό Σώμα, τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, τη ΔΕΔΔΗΕ καθώς και την Ελληνική Αστυνομία.

    Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ       

              ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 

        ΝΙΚΌΛΑΟΣ  ΧΗΡΑΣ