Η επιτυχημένη διάσωση ναυαγών στην θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών- Ο υποδειγματικός συντονισμός

 

Ανακοίνωση από την Ένωση Προσωπικού λιμενικού σώματος

Ως Δ.Σ της ένωσης μας  συγχαίρουμε από καρδιάς τους συναδέλφους και πολίτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τριών συνανθρώπων μας  που πραγματοποιήθηκε στης 28-09-2020, στην θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών.

Συγκεκριμένα τους Αξιωματικούς και τα πληρώματα των ΠΑΘ 060 ,του ΠΛΣ 618,του περιπολικού σκάφους της Ακτοφυλακής της Ρουμανίας της δύναμης της FRONTEX, του ιδιώτη δύτη Κωνσταντάρα Παναγιώτη και το πλήρωμα τους σκάφους της ΕΟΔ,οι οποίοι με την καθοδήγηση και τον συντονισμό του Κεντρικού Λιμενάρχη Μυτιλήνης, Αντιπλοιάρχου Λ.Σ Φλουρή Κωνσταντίνου και την άμεση επιτυχή εφαρμογή του προβλεπόμενου σχεδιασμού, από την Αξιωματικό Φυλακής Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ Ψήμμα Ευθυμία και το σύνολο των εκτελούντων υπηρεσία φυλακής, κατάφεραν να εντοπιστούν και να διασωθούν τρεις αλιείες, των οποίων το σκάφος είχε ανατραπεί από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

 Πρέπει να τονίσουμε ότι ο εντοπισμός έγινε πολύ γρήγορα, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δυο  γυναικών ήταν πολύ δύσκολη, αφού βρισκόταν εγκλωβισμένες κάτω από το σκάφος που είχε ανατραπεί, σε συνθήκες απόλυτου σκότους και απαιτούνταν πολύ λεπτοί χειρισμοί. Κάτι που έγινε αφού τους παρασχέθηκε από σκάφος μας  μέσω σωλήνα οξυγόνο και στην συνέχεια ο ιδιώτης δύτης με συνάδελφο έμπειρο και εκπαιδευμένο δύτη και πλήρωμα του ΠΑΘ Ο60, κατάφεραν με υποδειγματική ψυχραιμία και επαγγελματισμό και με κίνδυνο για τους ίδιους, να τις απεγκλωβίσουν σώες και χωρίς ίχνος τραυματισμού.

Το παραπάνω περιστατικό και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από το σύνολο των συναδέλφων και όσων συμμετείχαν καταδεικνύει το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, τον επαγγελματισμό, την ναυτοσύνη, αλλά και τον ανθρωπισμό που χαρακτηρίζουν τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος . 

Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε, εκφράζοντας παράλληλα  στους συνανθρώπους μας που κινδύνευαν και διασώθηκαν υγεία και ότι καλύτερο στην ζωή τους.

 

 

                                                                         Για το Δ.Σ.

 

                                                       Εκ μέρος όλων των Συναδέλφων