Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το Κ.Π.Ε Καλλονης

Ενημέρωση από τον Παναγιώτη Χριστόφα

Σήμερα, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η παραχώρηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με προγραμματική σύμβαση.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από ιδρύσεώς του ως σήμερα έχει αποδείξει πως η παρουσία του είναι ισχυρή εξαιτίας της πετυχημένης διαχείρισης του σκοπού του.

Διαρκώς δε εξελίσσεται και επεκτείνεται με σταθερά βήματα και συνεργασίες υπηρετώντας ένα κοινό όραμα για όλους τους Λέσβιους πολίτες, προσφέροντας παράλληλα την "μοναδικότητα" του εκτός νησιού αλλά κι έξω από τα σύνορα της Ελλάδος.

Σε αυτό το σημείο χρονικά η σύμβαση παραχώρησης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στο Μουσείο, προσβλέπει όχι μόνο στην απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του κέντρου, αλλά στην απόλυτα επιτυχή του λειτουργία.

Επιτυχής δε είναι, όταν το κέντρο παραμένει όχι μόνο λειτουργικό, αλλά και όταν παράγει αποτέλεσμα και προσφέρει στο κοινό. Εξυπηρετεί με αυτό τον τρόπο τους αρχικούς σκοπούς του, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη και προστασία της φυσικής κληρονομιάς και της βιοποικιλότητας της προστατευόμενης περιοχής του Κόλπου Καλλονής.

photo από Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής