Χ. Αθανασίου: "Ψεύδεται ο Τ. Βέρρος- Δεν απειλησαμε ότι θα καταργήσουμε το δήμο Δυτικής Λέσβου"



Ανακοίνωση του Χαράλαμπου Αθανασίου για τα τελευταία γεγονότα στο νησί μας:

Επειδή υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο νησί μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να επισημάνω τα εξής:

α. Η Ν.Δ. όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ καμία δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προβούμε  σε ταχεία αποσυμφόρηση του νησιού, ανεξαρτήτως ότι το όλο πρόβλημα φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

β. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει αμέσως εντολή για αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και αποσυμφόρηση του νησιού (ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου και μείωση του πληθυσμού των μεταναστών στη Μόρια). Ήδη πριν τον εμπρησμό οι 21000 και πλέον μετανάστες στη Μόρια είχαν μειωθεί στους 13.600.

γ. Η πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, με εντολή του Πρωθυπουργού, στόχο είχε να βρεθεί λύση για τη προσωρινή στέγαση των μεταναστών, που περιεφέροντο στους δρόμους, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, της δημόσιας ασφάλειας και προσήλωσής μας στα ανθρωπιστικά ιδεώδη. Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε.

δ. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να συμφωνήσουν οι δύο Δήμαρχοι στην εξεύρεση χώρων στους δήμους τους για την προσωρινή στέγαση των περιφερόμενων στους δρόμους μεταναστών, κατάσταση που έπληττε την εικόνα της χώρας. Όλοι δε εντοπίσαμε το πρόβλημα στην ασυμφωνία των δύο Δημάρχων. Κανείς δε από τους παρευρισκόμενους και πολύ περισσότερο ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κατάργηση κάποιου Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σε τρεις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι απειλήθηκε ότι θα καταργηθεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αν δεν βρεθεί χώρος και στη Δυτική Λέσβο, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αληθές. Συνεπώς, οφείλει ο κ. Δήμαρχος, για να αποδείξει ότι δεν ψεύδεται,  να πει πότε, που και από ποιον απειλήθηκε ή εκβιάσθηκε. Εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά, ποιες προσπάθειες κάνει ο Υπουργός Εσωτερικών για τη στήριξη και ανάπτυξη των δήμων μας.

Η παραπληροφόρηση, γενικά βλάπτει το κύρος του Δήμου και όσων την κάνουν σημαία τους, για να καλύπτουν άλλες αστοχίες τους.