Έκλεισαν οι δρόμοι από και προς το ΚΥΤ Μοριας- Συνεχίζεται η δύσκολη ιχνηλατηση των επαφών του 40χρονου Σομαλου (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκε το Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Ο 40χρονος από τη Σομαλία, έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας και μάλιστα είχε ταξιδέψει στην Αθήνα προς αναζήτηση εργασίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Νίκος Μπαμπάκος, ανέφερε ότι μέσα στο ΚΥΤ υπάρχουν χώροι καραντίνας και οι πρώτοι δύο που διαπιστώθηκε ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον 40χρονο Σομαλό βρίσκονται ήδη εκεί, ενώ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις των επαφών του. Όπως είπε ο κ. Μπαμπάκος ο Σομαλός έφυγε από τη Λέσβο στις 17 Ιουλίου και επέστρεψε στις 28 Αυγούστου, ενώ στις 21 Αυγούστου είχε λάβει κάρτα διαμονής από το Κέντρο Ασύλου Αλίμου.

 «Προσπαθούμε να τηρήσουμε όσο γίνεται δυνατό τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, καθώς υπάρχουν περίπου 13.000 άνθρωποι μέσα σε αυτό», σημείωσε ο διοικητής του ΚΥΤ.

Στον χώρο του καταυλισμού της Μόριας επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση ενώ επιτόπου βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από χτες η αστυνομία μπλόκαρε με κιγκλιδώματα όλες τις διόδους που οδηγούν στο ΚΥΤ Μοριας.