Πάνω από 20 γιατροί του ΠΟΥ στην Μυτιλήνη για τον κορονοιο στου μετανάστες του Καρά Τεπέ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ανάγκη για πλήρη ιατρική περίθαλψη στη νέα δομή για να κρατηθεί το σύστημα υγείας στη Λέσβο”

Στην οργάνωση ενός σχεδίου για την υγειονομική φροντίδα των 12.000 και πλέον προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο δρόμο και που θα μεταφερθούν στη νέα δομή στο πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο γιατρός, πρώην επικεφαλής του ιατρείου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μόριας και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Νάσος Γαλής.

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γαλή, ξεκίνησε από προχθες να συζητείται, με την παρουσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη νέα δομή στο πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ, καθώς και πολυμελούς κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Ήδη χθες στη Λέσβο έφτασε πολυμελής ομάδα γιατρών (περισσότεροι από 20) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να συνδράμει σε ζητήματα κορονοϊού καθώς και σε γενικότερα ζητήματα υγείας, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλή θα πρέπει να γίνουν τεστ κορονοϊού, όχι μόνο σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και σε όσους έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους αλλά και στοχευμένα τεστ στην κοινωνία.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ / Αναστασία Σπυριδάκη