Παρουσίασε την μελέτη βελτίωσης της οδού από Αγιάσο έως Μεγαλοχώρι Πλωμάρι ο Συγκοινωνιολόγος Κώστας Ζέκος


Η  μελέτη για την βελτίωση της οδού από Αγιάσο έως Μεγαλοχώρι Πλωμάρι, παρουσιάστηκε το Σάββατο στην πλατεία του Μεγαλοχωρίου από τον καταξιωμένο Συγκοινωνιολόγο Κώστα Ζέκο ο οποίος ήρθε στο νησί προκειμένου να παραστεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και εκπροσώπων της τοπικής Κοινότητας αλλά και πλήθος κόσμου, ο κ. Ζέκος παρουσίασε σε ένα  βίντεο τις λεπτομέρειες της μελέτης και έδωσε το έναυσμα ουσιαστικά για την επανεκκίνηση του έργου.

Ενός έργου  συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων που είναι σήμερα χωματόδρομος, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των χωριών της περιοχής.

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του είχαν ξεκινήσει το 2012 με πρωτοβουλία του σημερινού Αντιδημάρχου Δημήτρη Βαρβαγιάννη και την συμβολή του τότε Περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή, με τον κ. Αθανασίου να έχει εξασφαλίσει το  ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ για την εκτέλεση του έργου. Για διαφόρους λόγους μέχρι και πριν από μερικούς μήνες το έργο είχε παραπεμφθεί  στις καλένδες με την σημερινή Περιφερειακή αρχή να το ανασύρει και να προχωρά στην υλοποίηση του.

 Ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης αμέσως μετά την παρουσίαση έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Λόγω και της καταγωγής μου  από το Μεγαλοχώρι, γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό συνολικά για την περιοχή και τους κατοίκους της. Δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν προχώρησε εδώ και τόσα χρόνια η υλοποίηση του ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά αυτό δεν έχει πλέον σημασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αθανασίου γιατί έχει συμβάλει στα μέγιστα για να προχωρήσει το έργο αυτό και είναι δίπλα στην Περιφέρεια σε ότι του ζητηθεί,  αλλά και τον μελετητή κ. Ζέκο που ήρθε από την Αθήνα για να μας παρουσιάσει την μελέτη».


Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου δήλωσε: « Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή που από το 2012 είχαμε στηρίξει ως κυβέρνηση τότε έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του αλλά για διαφόρους λόγους  δεν προχώρησε. Σήμερα με τον Περιφερειάρχη ξεκινάμε και πάλι προκειμένου να το ολοκληρώσουμε, έχοντας άριστη συνεργασία. Ο κ. Μουτζούρης είναι ένας πρακτικός άνθρωπος με τον οποίον έχουμε βρει χημεία και προσπαθούμε να κάνουμε από κοινού ότι είναι προς συμφέρον των πολιτών. Θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς που το Βόρειο Αιγαίο τον εξέλεξε στην θέση του Περιφερειάρχη».