agiaparaskevilesvou.gr | H νέα φωνή της Αγίας Παρασκευής


Από την Παρασκευή 15 Αυγούστου ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία της η νέα ιστοσελίδα για την Αγία Παρασκευή Λέσβου και την ευρύτερη περιοχή. 


Από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία!  Κάθε τέτοια προσπάθεια συμβάλει και στην πολυφωνία και στην ανάδειξη δράσεων που προβάλλουν το νησί μας. 

Ο δημιουργός της ιστοσελίδας αναφέρει: 

15 Αυγούστου 2020 – Μέρα γιορτής, μέρα χαράς, μέρα της Παναγιάς!!!
Τη σημερινή ημέρα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης και ολόκληρου του ελληνισμού, μία νέα ιστοσελίδα δημιουργείται με σημείο αναφοράς το κέντρο της Λέσβου, την Αγία Παρασκευή, καθώς και την ευρύτερη περιοχή της.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη βαρυσήμαντη έννοια της πολιτισμικής ταυτότητας που φέρει ο κάθε τόπος, απώτερος σκοπός της δημιουργίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων του πολιτισμικού συστήματος της Αγίας Παρασκευής και των πέριξ. Το πλούσιο ρεπερτόριο αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς απαρτίζουν τα αξιοθαύμαστα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιδιαίτεροι από αρχιτεκτονικής άποψης ναοί, τα μοναστήρια, η μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος, οι βιότοποι, τα ήθη, τα έθιμα, οι λαϊκές παραδόσεις, κ.α

Παράλληλα, ως δίαυλος επικοινωνίας, δίνει τη δυνατότητα, ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των, αν μη τι άλλο, πολλών και δραστήριων, δια της προσοδοφόρας και εθελοντικής δράσης, συλλόγων και σωματείων της περιοχής. Άμεση απόρροια αυτού είναι η ευαισθητοποίηση όσων συγκινούνται στα ακούσματα της πατρώας γης να συμβάλλουν με τη γνώση που διαθέτουν στον εμπλουτισμό της εν λόγω ιστοσελίδας.

Επιπλέον, δεσπόζουσα θέση στους κόλπους του νέου δικτυακού τόπου κατέχει η ορθή ενημέρωση των τεκτενόμενων της περιοχής και οι χρηστικές πληροφορίες για την καθοδήγηση των γηγενών και δη των επισκεπτών της.

Εν κατακλείδι, είναι ευχής έργο να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ώστε εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, να φέρει πιο κοντά στον γενέθλιο τόπο τις πολυάριθμες κοινότητες των ομογενών μας ανά την Ελλάδα και την υφήλιο.

«Θεοτόκε ἡ ἐλπίς, πάντων τῶν Χριστιανῶν, σκέπε φρούρει φύλαττε, τοὺς ἐλπίζοντας εἰς σέ». Χρόνια πολλά, λοιπόν, στους όπου γης Αγιοπαρασκευώτες και φίλους μας.

Καλή περιήγηση στην ιστοσελίδα που σταδιακά θα εξελίσσεται!!!

Με πληροφορίες lesvosnews.net