Επιτέλους ένας κανονικός άνθρωπος..!!!


Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης LesvosPost.com και επικεφαλής της LesvosPost Media Group) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω ούτε αρνητικά ούτε θετικά αιρετούς, θέλοντας να αφήνω τον κόσμο μέσα από τα καθημερινά άρθρα και τα ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε, να βγάζει τα συμπεράσματα του.

Η «επιβολή» άλλωστε απόψεων και θέσεων, δεν ήταν ποτέ της ιδιοσυγκρασίας μου.

Ωστόσο δεν μπορώ να προσπεράσω πράγματα που μου κάνουν εντύπωση και με κάνουν να ελπίζω ότι ίσως έχουμε μια πιθανότητα σε αυτόν εδώ τον τόπο να κάνουμε και ένα βήμα πιο πέρα, έχοντας μείνει «αιώνες» πίσω.

Ένα από αυτά λοιπόν είναι και Κώστας Μουτζούρης. Ο Περιφερειάρχης που προσωπικά δεν γνωρίζω, τον έχω συναντήσει κάποιες φορές σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας έχοντας μια τυπική χειραψία.


Και αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο ήταν δυο περιστατικά .

Επιστρέφοντας χτες Πέμπτη από το χωριό μου στην Μυτιλήνη, συνάντησα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Περιφέρειας με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη μέσα στις 5.30 τα ξημερώματα να κατευθύνεται προς την Καλλονή.

Ανησύχησα θεωρώντας πως κάτι έχει συμβεί για να είναι τέτοια ώρα ο Περιφερειάρχης στο δρόμο.

Άλλωστε οι τελευταίες ημέρες είναι άκρως ανησυχητικές από φωτιές μέχρι ελληνοτουρκικά.

Τελικά έμαθα λίγο αργότερα πως απλά πήγαινε στην Βρίσα για να δει από κοντά τον δρόμο και το θέμα με τα δέντρα που δημιουργήθηκε τελευταία εκεί. Όπως είχε πάει και λίγες ημέρες νωρίτερα την ίδια ώρα όπως μου είπαν και πάλι για το ίδιο θέμα. Ρωτώντας συνεργάτες του την ίδια μέρα, μου είπαν πως αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο.


Ο Μουτζούρης βρίσκεται από τις 6 στο πόδι και με μια μικρή διακοπή 2 ωρών το μεσημέρι, επιστρέφει αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου διαμένει.

Πάει παντού, όπου και αν του ζητήσουν, μιλάει με όλους, χωρίς να βάζει αστερίσκους «δικοί μας» και δικοί τους» και δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες και να κάνει πράγματα ακόμη και χωρίς να είναι της δικής του αρμοδιότητας.


Το δεύτερο περιστατικό είναι η επίσκεψη του στο νοσοκομείο για να δει από κοντά τους τραυματίες του τροχαίου της ΔΕΗ. Έχοντας μόλις έρθει από την Χίο ξημερώματα, μετέβει στην φωτιά και αμέσως μετά πήγε στο νοσοκομείο. Δεν σκέφτηκε στιγμή πολιτικά.

Ότι μπορεί να χρεωθεί την πράξη του αυτή ως ακροδεξιός. «Θα πήγαινα όποιος και αν ήταν. Τι σημασία έχει αν είναι δεξιοί αριστεροί. Είναι έξι πολίτες που τραυματίστηκαν σε ένα τροχαίο σε μια μικρή κοινωνία και οφείλω να τους συμπαρασταθώ», έλεγε σε όσους τον ρώτησαν γιατί πήγε.


Ο Μουτζούρης δεν είναι ο κλασσικός πολιτικός. Και δεν είναι γιατί πάει πρώτος και φεύγει τελευταίος από το γραφείο του.  Γιατί αυτό είναι ανοικτό για ακροδεξιούς, για ακροαριστερούς, για κεντρώους, για φτωχούς και πλούσιους.


Γιατί δεν διστάζει αν κάνει λάθος να το παραδεχτεί και να το διορθώσει. Γιατί αναζητά πάντα να συνεργάζεται και να μην μένει σε μικροπολιτικές κακίες.

Δεν ξέρω αν θα παράξει έργο στην Περιφέρεια, αυτό θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας του. Αυτό που είμαι σίγουρος όμως είναι πως είμαστε τυχεροί που σε αυτή την συγκυρία μας έτυχε ένας «κανονικός άνθρωπος», και όχι ένας πολιτικάντης, στα ηνία του τόπου μας.