Τριήμερη καμπάνια της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος


προκειμένου να στηριχθεί τουριστικά το νησί, κατά τους κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σε στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου και με την οργανωτική σύμπραξη της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) και άλλων τοπικών φορέων,  αποδεχόμενος πρόταση της εταιρείας "Mact Media Group", οργανώνει μία τριήμερη καμπάνια της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα), προκειμένου να στηριχθεί τουριστικά το νησί, κατά τους κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, με την προσέλκυση αναποφάσιστων δυνητικών επισκεπτών (last minute’s holidays).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η παρουσίαση της Λέσβου, θα απευθύνεται στους διερχόμενους από το Σύνταγμα πολίτες και θα βασίζεται σε μία πλήρη απεικόνιση της  τουριστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού. Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια, θα έχουν τα οικονομικά πακέτα διακοπών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Λέσβου και η εφαρμοζόμενη εκπτωτική πολιτική από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες του Ομίλου “ATTICA GROUP”, που συνδέουν το νησί με την πρωτεύουσα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ο οποίος είναι ο μεγάλος χορηγός της αποστολής.  

Για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω καμπάνια και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα “στηθεί” στο χώρο του Συντάγματος, που ευγενικά παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, ένα ειδικό εκθεσιακό stand – παγόδα 50 τ.μ., ώστε να μπορούν να εκτεθούν τόσο το κατάλληλο διαφημιστικό υλικό (banners, φυλλάδια, αφίσες, εκπτωτικά πακέτα ακτοπλοϊκών εταιρειών, προσφορές ξενοδοχείων, κ.ο.κ.), όσο και αντιπροσωπευτικά προϊόντα του νησιού, προκειμένου να διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές στους διερχόμενους. 

Η μικρή αλλά ουσιαστική αυτή “έκθεση” αποκλειστικά της Λέσβου στο κέντρο της Αθήνας, θα διαρκέσει 3 ημέρες (Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, από 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.). Επιπλέον, κατά τακτά διαστήματα, θα διοργανώνονται διάφορα φολκλορικά – πολιτιστικά δρώμενα, από τους πολυάριθμους Πολιτιστικούς Συλλόγων των απόδημων Λέσβιων της Αθήνας, διαγωνισμοί κοινής γνώμης με βραβεία για τους νικητές, ενώ το όλο εγχείρημα θα τύχει της πανελλήνιας προβολής από τα εθνικής εμβέλειας μέσα μαζικής επικοινωνίας, που έχουν ήδη ενημερωθεί. 

Για να πραγματοποιηθεί η ειδική αυτή καμπάνια στήριξης του νησιού, που επιβαρύνεται από το μεταναστευτικό, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω κορωνοϊού και για να επιτευχθεί η τόνωση του τουριστικού ρεύματος Αθηναίων προς το νησί, τους δύο κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η αρωγή όλων θα είναι καθοριστικής σημασίας.

Στο εκθεσιακό stand – παγόδα 50 τ.μ., θα φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ: α) γενικά έντυπα Λέσβου, β) τοπικά έντυπα & banners προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού του νησιού, γ) έντυπα θεματικών τουριστικών προϊόντων (spas, adventures, κ.ο.κ.), δ) έντυπα μουσειολογικού περιεχομένου και εν γένει πολιτιστικού χαρακτήρα, ε) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, αγιογραφία, κ.α.), στ) φυλλάδια γαστρονομίας & διατροφής, στ) τα πλέον χαρακτηριστικά διατροφικά προϊόντα της λεσβιακής γαστρονομίας, ζ) διαφημιστικό υλικό καταλυμάτων, κ.ο.κ.