Αυτά συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ της ΠΕΔ Β. Αιγαίου


Την Τετάρτη 29-7-2020 στις 12 το μεσημέρι  συνεδρίασε  μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δ.Σ της ΠΕΔ Β. Αιγαίου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Α)  Έγινε ενημέρωση στα μέλη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ  Β. Αιγαίου και Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, με την παρουσία του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Αιγαίου  κ. Ε. Μανωλακέλλη, για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση,  ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ το οποίο έχει διασφαλισμένους πόρους  ύψους 2,5 δις. Ευρώ.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των Δήμων που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών και τη συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα καθώς υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης, από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ καθώς και ειδικός άξονας χρηματοδότησης της μελέτης.    

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Β. Αιγαίου εισηγήθηκε να ζητηθεί παράταση τουλάχιστον 6 μηνών για αυτούς τους Δήμους με παράλληλη δέσμευση των πιστώσεων  για τα ανάλογα έργα.

Β)  Συζητήθηκε επίσης πρόταση του Εποπτικού Συμβουλίου για εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ  σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου καθώς και συνέχιση και επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου, πρόταση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο Πρόεδρος
του Διοικητικού Συμβουλίου
της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου

Κύτελης Ευστράτιος
Δήμαρχος Μυτιλήνης