Όταν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου συνάντησαν τη Θεσσαλονίκη (VIDEO)


Τα εννιά υπέροχα νησιά του Βόρειου Αιγαίου παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη μέσω της νέας καμπάνιας της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Νίκος Νύκτας, με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου για το https://thesstoday.gr/

Στα εννιά νησιά περιλαμβάνονται η Λέσβος, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Χίος, οι Οινούσσες, τα Ψαρά, η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι τα οποία όπως τόνισε ο κ. Νύκτας είναι διαφορετικά μεταξύ τους και έχουν μοναδική ομορφιά. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από μνημεία της UNESCO και παραδοσιακούς οικισμούς, μέχρι υπέροχες γαστρονομικές διαδρομές και υπαίθριες δραστηριότητες.

Στην τουριστική καμπάνια που έφτιαξε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρωταγωνιστούν γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου που προβάλλουν τον τόπο καταγωγή τους και όχι μόνο. Σ΄αυτούς περιλαμβάνονται η Ναταλία Γερμανού, ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Στέλιος Ρόκκος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, καθώς και η Μιμή Ντενίση η οποία αν και δεν σχετίζεται με τα νησιά, συνέβαλε στην προβολή τους.


Ο Κώστας Μουτζούρης χαρακτήρισε τα νησιά ταλαιπωρημένα από τις συνεχείς προσφυγικές ροές και κάλεσε τους βορειοελλαδίτες να τα επισκεφτούν και να δουν τη μοναδική ομορφιά τους. Η καμπάνια ξεκίνησε από την Μακεδονία λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων με την Βόρεια Ελλάδα όπως ανέφερε ο κ. Μουτζούρης, καθώς βρίσκονται πιο κοντά σε σχέση με τη νότια Ελλάδα.


Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εκτίμησε ότι η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι καλή, ενώ σε ότι αφορά τη μεταφορική σύνδεση των νησιών είπε ότι πέντε νησιά έχουν αεροπορική σύνδεση και φέτος θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση από Καβάλα τρεις φορές την εβδομάδα με πολύ καλά πλοία, αλλά και δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα από Αλεξανδρούπολη για Λήμνο.