ΟΝΝΕΔ Λέσβου «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη- Και εσπερινό ΕΠΑΛ στην Καλλονή-Και γαλακτοκομική σχολή στην Λέσβο»


ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Δύο πάγια και διαρκή αιτήματα του τόπου μας είχαν αίσια έκβαση συμβάλλοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του. Με την ίδρυση τόσο της Γαλακτοκομικής - Τυροκομικής Σχολής όσο και του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου δίνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο πρωτογενής τομέας αλλά και η εκπαίδευση στον τόπο μας και ειδικά στην κεντρική Λέσβο αποτελούν προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Σε όλη αυτή την προσπάθεια αποφασιστική ήταν η συμβολή του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου ενεργώντας αθόρυβα και αποφασιστικά.

Ως νέοι η χαρά μας έχει διττό περιεχόμενο, καθώς η ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής αφενός επιτρέπει στους σπουδαστές από τη Λέσβο να παραμένουν στο νησί και να εκπαιδεύονται δίχως κόστος με επιστημονικό τρόπο στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, αφετέρου λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για το τόπο μας με την προσέλκυση μαθητών από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, η έναρξη λειτουργίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Καλλονή θεωρείται ενέργεια άμεσης και ουσιαστικής ανακούφισης των μαθητών και των οικογενειών του 50% της επικράτειας του νησιού, διότι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν θα υποχρεούνται να καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, που εν τέλει λειτουργούσαν αποτρεπτικά στην παρακολούθηση του κύκλου σπουδών τους.

Ως ΟΝΝΕΔ ευχόμαστε οι νέες σχολές να είναι καλορίζικες και να βρουν όλους μας συμπαραστάτες προκειμένου να εδραιωθούν λειτουργώντας με τον πλέον επιτυχή τρόπο.

Εκ του Γραφείου Τύπου,
ο Πρόεδρος Στρατηγέλλης Γεώργιος