Γ. Μπουρνους σε Μεσοτοπο και ΔΟΥ Μυτιλήνης- Ζήτησε ρυθμιστικό πλαίσιο για το ΑΦΜ των προσφύγων


"Οργώνει" τη Λέσβο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου και ο Βουλευτής του, Γιάννης Μπουρνούς

Ο Γιάννης Μπουρνούς στη ΔΟΥ Μυτιλήνης: Άμεση ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού της ΔΟΥ και ρυθμιστικό πλαίσιο για το ΑΦΜ των προσφύγων

Τη ΔΟΥ Μυτιλήνης επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς και ο Συντονιστής της ΝΕ Λέσβου του κόμματος, Σταύρος Καραβασίλης.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή, κ. Μπαρούτη, αλλά και την Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων, κα Πατίκα.

Η ΔΟΥ Μυτιλήνης είναι μια εξαιρετικά πιεσμένη υπηρεσία, που έχει στην ευθύνη της τόσο τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, όσο και το ελεγκτικό έργο της Χίου.

Μια ΔΟΥ υποστελεχωμένη, που αναμένει τουλάχιστον δώδεκα εργαζομένους της να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2020, τη στιγμή που, πέραν του υπολοίπου έργου της, έχει επωμιστεί και πολύ μεγάλο φόρτο εργα

Ο Γιάννης Μπουρνούς από τον Μεσότοπο: Να στηρίξουμε τους γυναικείους συνεταιρισμούς και τους αγρότες μας

"Οργώνει" τη Λέσβο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου και ο Βουλευτής του, Γιάννης Μπουρνούς, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος, αλλά και της προβολής του Προγράμματος "Μένουμε Όρθιοι" για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στον Μεσότοπο ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφθηκε, μαζί με τον Συντονιστή της ΝΕ Λέσβου και κλιμάκιο του κόμματος, τον Συνεταιρισμό Γυναικών, όπου ξεναγήθηκε στις πρότυπες εγκαταστάσεις του και συζήτησε με τα μέλη του για τα προβλήματα και τις προοπτικές αυτού του εμβληματικού εγχειρήματος που έχει ήδη συμπληρώσει 21 χρόνια ζωής και δημιουργίας.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία περιόδευσε στα καφενεία και τα καταστήματα της κοινότητας μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα του κόμματος ενάντια στην κρίση και, τέλος, πήραν μέρος σε ανοικτή συνάντηση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο γυναικείος συνεταιρισμός Μεσοτόπου αποτελεί πρότυπο εγχείρημα πανελλαδικά με την αντοχή, την ποιότητα, την γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών του, αλλά και το άσβεστο όραμα των μελών του, που τον κράτησε όρθιο ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές. Πρέπει όλοι μας, με πρώτο το κράτος, να στηρίξουμε τα πρότυπα συνεταιριστικά εγχειρήματα και γι αυτό το λόγο, θα φέρουμε σύντομα στη Βουλή σχετικές προτάσεις που συζητάμε και διαμορφώνουμε με τους ίδιους τους γυναικείους συνεταιρισμούς. 

Ο Μεσότοπος είναι ένα από τα πολύ "προκομένα" χωριά της Λέσβου, με ανθρώπους δημιουργικούς, με αξιοσημείωτη γκάμα τοπικών προϊόντων και με έναν ιδιαίτερο πολιτισμό, που καλωσορίζει κάθε επισκέπτη. Δυστυχώς, ο αγροτικός κόσμος του χωριού, όπως και όλης της λεσβιακής υπαίθρου, βρίσκει απέναντί του την απόλυτη αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον τελευταίο καιρό οι Μεσοτοπίτες γίνονται μάρτυρες ανόδου της εγκληματικότητας, με ραγδαία αύξηση των κλοπών και διαρρήξεων. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση για άμεσες λύσεις στα προβλήματα της Λεσβιακής υπαίθρου, όπως κάνουμε από την πρώτη στιγμή μετά τις εκλογές", τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.