«Οι αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος δεν μπαίνουν στο γύψο!»- Ανακοίνωση για τον περιορισμό διαδηλώσεων


Ανακοίνωση για τον περιορισμό διαδηλώσεων από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που ήταν ένας σταθερός και διαχρονικός πόθος όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να φιμώσουν τις φωνές των εργαζομένων, του αγωνιζόμενου λαού πράγμα που δεν πέτυχαν ούτε όταν έστειλαν τα ΜΑΤ στο νησί για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για τη δημιουργία κλειστών κέντρων (hot spot) ούτε και κατά την διάρκεια της καραντίνας. Θέλουν να κλείσουν τα στοματά των εργαζομένων για τις συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας και τα κουτσουρεμένα μεροκάματα.

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Η προσπάθεια παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο,  άφωνο και τους αγώνες στο γύψο.

Το “νομοσχέδιο”, αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα “ερμηνείας του νόμου”. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. 

Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα της προσπάθειας, που έπεσε στο κενό, της Δημοτικής Αρχής της Μυτιλήνης να περάσει «πράξη κανονιστικού περιεχομένου» που θα απαγορεύει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες στην πλατεία Σαπφούς.

Θα μείνει στα χαρτιά! Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι.

Ας το καταλάβουν καλά ότι οι αγώνες του λαού, των εργαζομένων
δεν μπαίνουν στον πάγο!

Όσο και να πασχίζουν, όσο και να προσπαθούν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων, οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.