Δωρεές ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού από την Αλληλεγγύη Λέσβου


Η «Αλληλεγγύη Λέσβου»,μαζί με τους ανθρώπους που την υποστηρίζουν, στο πλαίσιο της προσπάθειαςγια την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσέφερε ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό στις δομές υγείας του νησιού. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, καταφέραμε να παραδώσουμετoν παρακάτω εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο «Βοστάνειο», στα πέντε Κέντρα Υγείας της Λέσβου και στο Εξωτερικό Ιατρείο Πρώτης Αξιολόγησης της ΠΒΑ στη Μόρια:

·         Ένας καρδιοτοκογράφος
·         Έξι αναπηρικά αμαξίδια
·         Δύο ηλεκτρικά θήλαστρα
·         2.000 μάσκες Υψηλής Προστασίας FFP2 (KN95)
·         50 μάσκες χειρουργικές MEDI-CLEAN
·         5 ολόσωµες φόρµες προστασίας
·         5 γυαλιά προστασίας κλειστού τύπου Dräger X-pect
·         100 καπέλα με λάστιχο
·         100 χειρουργικά γάντιαHartmann Peha
·         50 προσωπίδες προστασίας

Επίσης,για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας η Αλληλεγγύη Λέσβου προσέφερε σε ιδιώτες άνω των 30.000 πλενόμενων μασκών προστασίας, καλύπτοντας τον προσφυγικό πληθυσμό και πολίτες της Λέσβου. Συγκεκριμένα δόθηκαν:

·         30.000 μάσκες πολυπροπυλενίου πλενόμενες
·         200 βαμβακερές μάσκες πλενόμενες MasksforBerlin

Αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο δύσκολο έργο που έχουν επωμιστεί οι δομές υγείας του νησιού τα τελευταία χρόνια.

Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους υποστηρικτές της Αλληλεγγύης Λέσβου που ανταποκρίνονται με γενναιοδωρία στις ανάγκες που προκύπτουν στο νησί μας, και με τη συμβολή τουςμας έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τις δωρεές αυτές: την επί χρόνια εθελόντρια της Αλληλεγγύης Λέσβου, γιατρό KathrinBerg, την εταιρία Kern, Schindewolf, Skriver GbR, VEVOX, την οργάνωση Heimatstern e.V., το Ανοιχτό Δίκτυο Συνεργασίας Makersγια τη Παραγωγή Ιατρικού Εξοπλισμού και την πρωτοβουλία Masks for Berlin = Support for Lesbos.

Ευχαριστούμε επίσης τις οργανώσεις που συνεργάστηκαν στην διανομή των μασκών στον καταυλισμό της Μόριας:BecauseWeCarry, Αστερίας -Starfish, Kitrinos, Mare liberumκαι MSF.

Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε πως η Αλληλεγγύη Λέσβου διαθέτει δωρεάν πλενόμενες μάσκες, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουναπό τοΚέντρο Στήριξης Mosaik,στην οδό Σαπφούς 9.