Τσιμέντα, χωματουργικές εργασίες, και νέα δομή; από ΜΚΟ στον ελαιώνα της Μοριας- Σε άλλα νέα το ΚΥΤ κάποτε θα κλείσει (PICS)


Παράνομες; εργασίες πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα Ολλανδική ΜΚΟ στο ελαιοκτημα που είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό με τα κομμένα από την ρίζα ελαιόδεντρα.

Το συγκεκριμένο σημείο μάλιστα το είχε επισκεφτεί και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ώστε να δει ο ίδιος από κοντά πως κατάντησαν έτσι το ελαιοκτημα.


Η καταστροφή του ελαιώνα της Μόριας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από Ολλανδική ΜΚΟ με τη συνεργασία ντόπιων εργολάβων!!!

Πάντως σε άλλα νέα η κυβέρνηση και ο Δήμος Μυτιλήνης έχουν υποσχεθεί στους πολίτες του νησιού μας ότι η Μορια θα κλείσει… Το πότε;; μόνο αυτοί το γνωρίζουν


Σύμφωνα με την πολεοδομία οι εργασίες που γίνονται δεν θεωρούνται μόνιμες και έτσι δεν χρειάζονται οι ανάλογες άδειες. Δηλαδή τα τσιμέντα, τα τοιχία κτλ δεν θεωρούνται μόνιμες κατασκευές.

Και το σχόλιο πολίτη που αλιεύσαμε απο το facebook

Για την παράνομη επέκταση του καταυλισμού της Μόριας που περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, κοπή δέντρων, διαμορφώσεις εδάφους, τσιμεντροστρώσεις, κλπ, σε καταπατημένα κτήματα και περιουσίες συμπολιτών, απαιτούνται -μεταξύ άλλων- οικοδομικές άδειες και όλο αυτό πρέπει να ελεγχθεί από τουλάχιστον δυο υπηρεσίες (Πολεοδομία και υπηρεσία Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Δήμου και της Περιφέρειας αντίστοιχα), αφότου γίνει γραπτή καταγγελία.


Απαιτείται λοιπόν μια συγκεκριμένη ενέργεια και πίεση. Αυτό λέει η λογική. Οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν από τον οποιονδήποτε με την προσκόμιση φωτογραφιών, κ.α. (ακόμα και με email). Εξυπακούεται ότι προβληματίζει η απουσία αυτόκλητης παρέμβασης του εισαγγελέα και της αυτοδιοίκησης (δηλ. περιφέρειας και δήμου, στους οποίους ανήκουν, μάλιστα, οι υπηρεσίες ελέγχου!).

Σήμερα, όμως, πάλι βλέπω μόνο διαμαρτυρίες από το FB. Αναπαράγεται μέχρι να εκτονωθεί και να ξεθυμάνει. Κάποιοι κερδίζουν ακροατές και θεατές, άλλοι εκτονώνονται, άλλοι τρέφουν τις εγωκεντρικές τους ψευδαισθήσεις... αναπαράγεται μια εικονική πραγματικότητα. Τους φταίνε όλοι, τα βάζουν συνεχώς με τους πολιτικούς τους στόχους για να επιβεβαιώσουν το αφήγημά τους, φωνάζουν, αφορίζουν, ρίχνουν κατάρα και βαρύ ανάθεμα, μεταφέρουν όλες τις ευθύνες, κλπ, αλλά....


ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν θα πάρει πρωτοβουλία να πάρει Ο ΙΔΙΟΣ τηλέφωνο ή να πάει αυτοπροσώπως στους παραπάνω αρμοδίους για να τους αναγκάσει γραπτώς να προβούν στην ορθολογική και νόμιμη διαδικασία και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Αυτό είναι κάτι επαναλαμβανόμενο χρόνια τώρα και συνιστά σοβαρό πρόβλημα αντίληψης και συμπεριφοράς.