Κλοπές και συλλήψεις στην Γερα


Εγκληματικότητα στην Γερα

Σύλληψη ατόμου στη Λέσβο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθη, την (09-05-2020) στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας, ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της κλοπής τροχοφόρου και της πρόκλησης φθορών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία (3) ακόμη άτομα –ημεδαποί (2 ανήλικοι και ενήλικος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα παραπάνω άτομα, δρώντας από κοινού, αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο από περιοχή της Γέρας, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε αυτό.

Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, γονέα ανήλικου δράστη, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το προαναφερόμενο δίκυκλο και κατασχέθηκε.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Γέρας διενεργείται προανάκριση.

Εξιχνίαση κλοπής

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, περίπτωση διάρρηξης - κλοπής, που διαπράχθηκε προ μηνός περίπου, σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας στη Λέσβο.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση (3) άτομα - αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω δράστες και ένα ακόμη άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, διέρρηξαν από κοινού θύρα της παραπάνω επιχείρησης και αφαίρεσαν ηλεκτρική συσκευή, αλκοολούχα ποτά κι διάφορα προϊόντα.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.