"Προστατεύει" το γήπεδο του ο Διαγόρας (Pics)


Μπορεί τα πρωταθλήματα και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων να έχουν διακοπεί  λόγω της κατάστασης, μπορεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις να έχουν βάλει λουκέτο, αυτό ωστόσο δεν απαγορεύει την συντήρηση και τις  επεμβάσεις σε αυτές, προκειμένου να είναι έτοιμες και σε καλή κατάσταση όταν επανέλθει η κανονικότητα.


 Με αυτό το σκεπτικό και θέλοντας να διορθώσει και κάποιες ζημιές που έγιναν πρόσφατα στον αγωνιστικό χώρο, η διοίκηση του Διαγόρα Αγ. Παρασκευής προχώρησε στην αποκατάσταση ζημιών που είχαν γίνει στο γήπεδο προ ημερών αλλά και σε ένα γενικότερο λίφτινγκ στον χλοοτάπητα.


 Με πρωτοβουλία του Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή, παράγοντα του συλλόγου επί σειρά ετών και νυν δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, συνεργείο με επικεφαλή τον γεωπόνο Δημήτρη Σκαρλάτο προχώρησε στην αντικατάσταση των φθαρμένων κομματιών τάπητα αλλά και στην επιδιόρθωση εκεί που υπήρχε μικρή φθορά, κάνοντας ξανά το γήπεδο «αγωνιστικό».


 Αυτό που απομένει όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι, είναι να πέσει και η κατάλληλη ποσότητα καουτσούκ στο γήπεδο και να χτενιστεί, ώστε να είναι και καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές και πιο ασφαλές φυσικά. Και μιας και αναφερθήκαμε στο θέμα συντήρησης του ιδιόκτητου γηπέδου της Αγ. Παρασκευής, θα ήταν φρόνιμο και οι δυο Δήμοι, ή για να ακριβολογούμε, ο Σύνδεσμος Αθλητισμού από τον οποίον εκπροσωπούνται, να προχωρήσει στην συντήρηση των γηπέδων με πλαστικό χλοοτάπητα, σε μια περίοδο που αυτά είναι κλειστά και μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

 Τα πλαστικά γήπεδα χρειάζονται και χτένισμα και συμπλήρωση καουτσούκ κάθε λίγο διάστημα, κάτι που στα δικά μας γήπεδα στο νησί, αυτό έχει να γίνει πάνω από 3 χρόνια.

 Και το πόσο σημαντική είναι αυτό, αρκεί να σημειώσουμε πως οι περισσότεροι τραυματισμοί χιαστών τα τελευταία χρόνια έχουν άμεση σχέση με την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γήπεδα με πλαστικό και στο γεγονός πως έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς καμία ή με ελάχιστη συντήρηση.