Αλλαγές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια- Τι ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας (BINTEO)


Τι ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας για τις μεταβολές στην λειτουργία των σχολείων, τα μαθήματα και τις εξετάσεις.

Αλλαγές στην λειτουργία των σχολείων, τα μαθήματα και τις εξετάσεις, αλλά και επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μία από τις βασικότερες αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είναι η θεσμοθέτηση της τράπεζας θεμάτων από την Α' Λυκείου που θα ισχύει από το επόμενο σχολικό έτος (2020-'21) ενώ μειώνονται σε τρεις, από τέσσερις που ήταν μέχρι σήμερα, οι ομάδες προσανατολισμού.

Επίσης, θα αυξηθούν τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου ενώ θα επανέλθουν οι συντελεστές βαρύτητας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Αλλαγές θα γίνουν και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, όπου αυξάνονται σε επτά τα εξεταζόμενα μαθήματα και εισάγεται η βάση του 10 για την προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη.

Θεσμοθετείται επίσης ο «εκπαιδευτικός εμπιστοσύνης» που θα παρέχει παιδαγωγική και συμβουλευτική υποστήριξη στους μαθητές ενώ θα γίνει επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών και αναδιάρθρωση των παιδαγωγικών μέτρων.


Από το 2018 προβλεπόταν ότι «Κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των μαθητών/τριών αυτών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, όπως στα απολυτήρια, στα αποδεικτικά απόλυσης και στα κάθε είδους αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών».