Μηταράκης: Μέσα στον Απρίλιο η μεταφορά 2000 ευάλωτων προσφύγων από τα νησιά- Άλλα ανακοίνωσε ο Σ. Κυτελης (VID)


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με Κικίλια - Τσιόδρα

Ο κος Μηταρακης δεν δήλωσε ότι η μεταφορά θα γίνει το Σάββατο όπως μας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Σ. Κυτελης.. Συνολικά 2000 μετανάστες θα φύγουν απ΄όλα τα νησιά.. 

Ενώ ο κος Κυτελης μας είπε για 1500 μόνο από την Λέσβο… Εδώ η ανακοίνωση του Δημάρχου

Μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η μεταφορά των ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη.

Πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως υπερήλικες και άτομα με χρόνια νοσήματα, πρόκειται να μεταφερθούν από τις δομές των νησιών σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας εντός του Απριλίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή - λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων σε ξενοδοχείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Κρανίδι.

«Μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νότης Μηταράκης και πρόσθεσε: «Τα άτομα αυτά θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα. Αυτές, οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες θα τεθούν σε καραντίνα».
Μάλιστα, όπως ανέφερε οι δομές υποδοχής προσφύγων, μεταναστών κι αιτούντων άσυλο θα είναι ανά την επικράτεια ώστε να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση ατόμων».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα.