Ν.Κεραμέως: Τον Ιούνιο οι Πανελλαδικές εξετάσεις (BINTEO)


Τι θα ισχύσει με τη λειτουργία των σχολείων

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων με στόχο να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο, όπως επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην διαδικτυακή συνεντευξη που παραχώρησε για την παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία. 

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ακόμη πως επιστρέφουν τα Λατινικά από το 2021 για τους μαθητές που θα εισέλθουν από τον Σεπτέμβριο στην Β' Λυκείου, επανέρχονται από την επόμενη σχολική χρονιά οι συντελεστές βαρύτητας σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, επανέρχεται η βάση του δέκα για την προαγωγή από την μία τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου στην άλλη και αυξάνονται τα μαθήματα που θα εξετάζονται για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο από τέσσερα που είναι σήμερα σε επτά.

Επίσης θα λειτουργούν 24 Πρότυπα σχολεία στη χώρα με την μετατροπή δημόσιων σχολείων που θα επιλεγούν ενώ αυξάνονται και τα πειραματικά Από τον Σεπτέμβρη ξεκινάει και εσωτερική αξιολόγηση στα σχολεία από τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων, αλλά και εξωτερική από την αντίστοιχη Αρχή αξιολόγησης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την υπουργό δεν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στις Πανελλαδικές για την φετινή χρονιά.