Κορονοϊός: Στους 121 οι νεκροί στην Ελλάδα – 7 νέα κρούσματα- 55 οι Διασωληνωμένοι (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολύ ευχάριστες ειδήσεις είχε η ενημέρωση της Τετάρτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Δεν έχουμε καταγεγραμμένο θάνατο από κορονοϊό στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα αυξήθηκαν μόλις κατά 7, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.408

Μετά από ένα και πλέον μήνα, και συγκεκριμένα από τις 16 Μαρτίου, η Ελλάδα δεν ανακοίνωσε κανένα νέο θάνατο από κορονοϊό, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζει μονοψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων και χαμηλό αριθμό διασωληνωμένων ασθενών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης μόλις 7 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο!

Από τα συνολικά κρούσματα τα 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουμε 121 θανάτους. Οι 32 (26,4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 56944 κλινικά δείγματα.