«Περίεργος» τραυματισμός μεταναστών από κυνηγητικό όπλο στο ΚΥΤ Μόριας- Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛ.ΑΣ


Τραυματισμός από κυνηγητικό όπλο δύο αλλοδαπών στο ΚΥΤ Μόριας

Δύο αλλοδαποί τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ σε εξωτερικό χώρο στο ΚΥΤ της Μόριας από κυνηγητικό όπλο . Η αστυνομία επιβεβαιώνει το γεγονός ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιος τους πυροβόλησε.

Οι ίδιοι απευθύνθηκαν στους γιατρούς του ΚΥΤ και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ


Update οι νέες πληροφορίες όπως τις δημοσιεύει η ΕΦΣΥΝ

Ανησυχία και προβληματισμό φέρνει στις αρχές το περιστατικό πυροβολισμού εναντίον προσφύγων στη Μόρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης αυτή τη φορά δεν ήταν κάποιος ντόπιος που θέλησε να προστατεύσει τα πρόβατα ή την αγροτική του καλλιέργεια, αλλά κάποιος τρίτος με διαφορετική ιδιότητα, πιθανότατα αυτή του αιτούντα άσυλο.

Από την πλευρά της, η αστυνομία κάνει λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Οι δύο (πιθανότατα) Αφγανοί δέχθηκαν πυροβολισμούς σε περιοχή κοντά στο καμπ, όπου όμως δεν υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που να δικαιολογούν κάποια μορφή αυτοάμυνας ή που να υποδεικνύει εκ μέρους των θυμάτων ανάλογη συμπεριφορά.

Αν όλες οι παραπάνω πληροφορίες αποδειχθούν ορθές, ίσως τότε να μιλάμε για πέρασμα της παραβατικότητας σε άλλα πιο σύγχρονα μονοπάτια, με διαφορετικό εξοπλισμό και οργάνωση, από όσα μέχρι σήμερα έχουμε δει στη «ζούγκλα» της Μόριας που ζουν εγκλωβισμένοι 20.000 άνθρωποι. 

Update νέες πληροφορίες όπως μεταδίδει το www.dikaiologitika.gr

Δύο τραυματίες μετανάστες από πυροβολισμούς στη Λέσβο. Διέμεναν στο ΚΥΤ στη Μόρια. Έρευνες διεξάγει η Αστυνομία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δύο Ιρανοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στη Λέσβο. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 7:45 το βράδυ της Τετάρτης 22/4 σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι Ιρανοί διέμεναν στο ΚΥΤ Μόριας και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε σε απόσταση 7 χλμ από τον καταυλισμό, στο δρόμο με κατεύθυνση προς τη Θέρμη.

Ο ένας τραυματίστηκε από σκάγια στην πλάτη και άλλος έπαθε διάστρεμμα κατά την προσπάθειά του να τρέξει. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες.