Την παραίτηση τους έθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Βάλεσης, Έ. Γιαννάκα και Β. Ανδρεαδέλλη


Στη σημερινή (10/2) συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης επικαιροποίησε το προηγούμενο ΨΗΦΙΣΜΑ ως είχε, με την προσθήκη της μετάβασης του δημάρχου στη σύσκεψη της 13ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα (αντιθέτως ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου δεν θα παραστεί στη σύσκεψη)

Η Δημοτική Αρχή δεν αποδέχτηκε το αίτημα των παρατάξεων ΚΚΕ και «Με πυξίδα τον πολίτη» να προστεθεί στο ψήφισμα η καταδίκη της επίταξης εκτάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική αρχή Κυτελη Παναγιώτης Βάλεσης, Εφη Γιαννάκα και εκ μέρους της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» η Βασιλική Ανδρεαδέλλη.

Π. Βαλεσης  και Ε. Γιαννακα ως ύστατο μέσο πίεσης πρότειναν την παραίτηση όλου του δημοτικού συμβουλίου και δήλωσαν οτι στην περίπτωση αυτή θέτουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του δημοτικού συμβουλίου από σήμερα.


Δεν ξέρουμε ακόμα για ποιο λόγο παραιτήθηκε η Βασιλική Ανδρεαδελλη

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης της 22ης Ιανουαρίου ήταν:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ & ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΚΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ.