Σε κατάσταση πολιορκίας η Μυτιλήνη- Ξύλο, διαμαρτυρία μεταναστών και τραυματισμοί στην προκυμαία Μυτιλήνης


Για ακόμα μια μέρα η πρωτεύουσα της Λέσβου η Μυτιλήνη ζει απίστευτες σκηνές.

Για ακόμα μια μέρα μετανάστες ανα ομάδες αυτήν την φορά κατέβηκαν ώστε να διαμαρτυρηθούν και να κάνουν κατάληψη του δρόμου εξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο δημοτικό θέατρο απέτρεψαν αρχικά την κατάληψη του δρόμου.


Κάποια στιγμή και ενώ τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται με μετανάστες που ερχόντουσαν συνέχεια και μάλιστα ομάδα από αυτούς έκανε και στο πεζοδρόμιο προς την θάλασσα διαμαρτυρία, η αστυνομία είπε στους μετανάστες ότι μπορούν να κάνουν διαμαρτυρία στο οδόστρωμα.

Κλείνοντας για ακόμα μια μέρα την κυκλοφορία τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους μετανάστες στο κέντρο του οδοστρώματος και με την βια τους έσπρωξαν προς την πλατεία Σαπφούς.


Κατά την διάρκεια των σπρωξιμάτων δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί μεταναστών όπως μαρτυρούν οι εικόνες που μετέδωσε ζωντανά το L.P.

Τελικά και ενώ τα ΜΑΤ κατάφεραν να απωθήσουν με σπρωξίματα τους μετανάστες έως στην Μεγάλη Βρετάνια, οι Αφγανικής καταγωγής κυρίως νεαρά άτομα ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αναρχία πάνω στον δρόμο της προκυμαίας, με μετανάστες ΜΑΤ, δημοσιογράφους και απλό κόσμο.

Οι μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές αρχές μέσω των διαφόρων στενών της αγοράς Ερμού.

Αυτήν την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ φυλάνε την πλατεία Σαπφούς αλλά και το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης..

Δείτε πως κατέγραψε όλη την σημερινή διαμαρτυρία LIVE το LesvosPost.ccm